Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Vojna v Gazi V osrednjem delu Gaze začeli cepljenje najmlajših proti otroški paralizi

V Gazi so začeli cepiti najmlajše otroke proti otroški paralizi, saj so nedavno odkrili prvi primer te bolezni v zadnjih 25 letih. Več otrok v bolnišnici Naser v Han Junisu je že prejelo prvega od dveh odmerkov cepiva.

16

14. etapa Zmaga Grovesa, Roglič po menjavi kolesa etapo končal brez pretresov

Na Dirki po Španiji je bila na sporedu razgibana 14. etapa med krajema Villafranca del Bierzo in Villablino v dolžini 200,5 km. V sprintu glavnine je zmagal Avstralec Kaden Groves (Alpecin Deceuninck) pred Woutom van Aertom (Visma Lease a Bike).

276

Vojna v Gazi Vodja UNRWA-ja obtožuje Izrael, da kupuje Googlove oglase, da bi preprečil donacije agenciji

Agencija ZN-a za palestinske begunce (UNRWA) je obtožila izraelsko vlado, da kupuje oglase na Googlu, da bi preprečila donacije agenciji.

Tajfun Tajfun Šanšan s hitrostjo vetra do 250 kilometrov na uro uničeval po Japonski

Tajfun Šanšan je na Japonskem zalival mesta in povzročal nemalo nevšečnosti, saj gre za enega najmočnejših tajfunov, ki so prizadeli državo v zadnjih desetletjih. Ob obalo je udaril z močjo pete stopnje ob pihanju vetra do 250 kilometrov na uro.

9

Koncert ob 30. obletnici V romantičnih Stanežičah odmeval Magnifico

V Mladinskem golf centru Stanežiče v Ljubljani je potekal Magnificov jubilejni koncert. Pevec je postregel s filmskimi in popglasbenimi uspešnicami, ki jih je nanizal v 30 letih. Koncert je bilo mogoče spremljati tudi na TV Slovenija 1.

125

Novice

Azija Znova trk kitajske in filipinske ladje obalnih straž v Južnokitajskem morju

Kitajska in Filipini sta se medsebojno okrivili za novi trk ladij obalnih straž v Južnokitajskem morju v bližini atola Sabina Shoal. Gre za še enega v nizu incidentov na tem območju, ki si ga lastita obe državi.

49

Novosti Kaj prinašajo smernice ministrstva za zdravje za prihodnji dve leti?

Ministrstvo za zdravje je objavilo usmeritve zdravstvene politike za prihodnji dve leti, na podlagi katerih Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) nato pripravi predlog splošnega dogovora v zdravstvu.

50

Evropska unija Kdo bo imel najvplivnejše resorje v novi Evropski komisiji?

Opolnoči se je iztekel rok, ki ga je predsednica Evropske komisije v nastajanju Ursula von der Leyen dala članicam EU-ja, da ji pošljejo svoje predloge za komisarje. Belgija, ki po volitvah še ni sestavila vlade, je edina, ki še ni predlagala kandidata.

29

Šport

Rokomet Trimo v Francijo s štirimi zadetki zaloge

Rokometaši slovenskega podprvaka Trima Trebnje so v kvalifikacijah za nastop v skupinskem delu Evropske lige na prvi tekmi pred 700 gledalci premagali Limoges z 32:28. Povratno srečanje v Franciji bo prihodnjo soboto.

Prva liga Radomlje v končnici preprečile novo zmago Brava

Na drugi tekmi 7. kroga Prve lige Telemach so se v Domžalah nogometaši Kalcerja Radomelj in vodilnega Brava razšli z 1:1. Maribor bo v nedeljo gostil Primorje, Koper Celje, Olimpija pa Muro.

6

Bundesliga Leipzig z zadetkom Kampla in podajo Šeška končal izjemni niz Leverkusna

Bayer iz Leverkusna je doživel prvi poraz v Bundesligi po 27. maju 2023. Farmacevti, ki so celotno lansko sezono ostali brez poraza v nemškem prvenstvu, so v 2. krogu izgubili proti Leipzigu z 2:3, potem ko so že vodili z 2:0.

6

Konferenčna liga Celje bo glavni del začelo v Guimaraesu, Olimpija v Heidenheimu

Dan po žrebu Konferenčne lige je Evropska nogometna zveza objavila seznam tekem glavnega dela tekmovanja. Celje bo v 1. krogu 2. oktobra gostovalo na Portugalskem pri Vitorii Guimaraes, Olimpija pa 3. oktobra v Nemčiji pri Heidenheimu.

4

OP ZDA Glavni favorit za naslov Sinner oddal le sedem iger

Prvi igralec Jannik Sinner je po presenetljivo hitrem izpadu Novaka Đokovića in Carlosa Alcaraza postal izraziti favorit za naslov na Odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku. 23-letni Italijan je v 3. krogu odpravil Christopherja O'Connella s 6:1, 6:4 in 6:2.

Oglasno sporočilo

Partnersko nasilje: kar pravo ne zmore, lahko naredi psihologija

Znanje psihologije na področju prava in drugih področij, ki se ukvarjajo z delovanjem in ravnanjem človeka, omogoča boljše razumevanje, zakaj pride do določenih dejanj oziroma vedenja.

La liga Barcelona s hat-trickom Raphinhe nadaljevala udaren start, Correa odločil na San Mamesu

Nogometaši Barcelone so v 4. krogu španskega prvenstva odpravili Valladolid s 7:0. Blestel je brazilski napadalec Raphinha, ki je dosegel tri zadetke. Madridski Atletico je brez obolelega Jana Oblaka odnesel vse tri točke iz Bilbaa (0:1).

Več

Kultura

Glasba Oboževalci skupine Oasis v boju za vstopnice, ki jih že preprodajajo za vrtoglave cene

Povpraševanje po vstopnicah za 17 koncertov skupine Oasis prihodnje leto presega vse meje. Spletni prodajalci so preobremenjeni, preprodajalci pa dvigujejo cene na več kot 7000 evrov. Skupina zato želi preklicati prodajo neavtoriziranih vstopnic.

11

Surs o letu 2023 Kultura si še ni opomogla od epidemije: manj kulturnih prireditev in obiskovalcev kot leta 2019

V letu 2023 je bilo manj obiskovalcev in prireditev kot leta 2019, kaže poročilo Sursa. Kulturni sektor se še ni opomogel od epidemije kljub več brezplačnim dogodkom in višjim izkupičkom od vstopnin.

31

Film in TV Sporni film o Donaldu Trumpu bo premiero v ZDA doživel le tri tedne pred volitvami

Filmu Vajenec (The Apprentice) je po premieri v Cannesu uspelo najti distributerja za ZDA, ki je napovedal njegovo premiero za 11. oktober. Trumpov tiskovni predstavnik je film znova označil za vmešavanje hollywoodskih elit v novembrske volitve.

30
Več

Zabava in slog

Glasba Med nastopom na odru je umrl ameriški reper Fatman Scoop

Ameriški raper Fatman Scoop, rojen kot Isaac Freeman III, je umrl pri 53 letih po tem, ko se je zgrudil na odru v Connecticutu. Bil je ikona devetdesetih in sodeloval s številnimi zvezdami, kot so Missy Elliott, Mariah Carey in drugi.

2

Ture avanture Poletje je poskrbelo za lep obisk slovenskih destinacij, v turizmu so s sezono zadovoljni

V Mariboru se v primerjavi z lansko poletno turistično sezono letos veselijo zmerne rasti gostov. Tudi na Obali so s sezono zadovoljni. V najbolj obiskanih destinacijah na Gorenjskem so poletni rezultati podobni lanskim, rast je opazna predvsem na Bledu.

10

Študija Poležavanje ob koncu tedna dobro za srce

Raziskava je ugotovila, da je pri ljudeh, ki so največ spali ob koncu tedna ali pa so premalo spanca čez teden nadomestili s poznejšim vstajanjem v soboto in nedeljo, verjetnost za razvoj bolezni srca za petino manjša kot pri tistih, ki tega ne delajo.

22

Ture avanture V Jordaniji: v obljubljeni deželi, z razgledom na pekel

"Jeriha 27 km; Ramala 52 km; Jeruzalem 46 km; Betlehem 50 km." Kamnita tabla na vrhu gore Nebo usmerja vaš pogled proti obljubljeni deželi, ki jo je po Bibliji Mojzes ugledal pred svojo smrtjo. To je dolina reke Jordan.

19

"Polaganje nog" V Veliki Britaniji tekmovalci z vsega sveta že petdesetič merijo moči nožnih palcev

Ben Woodroffe, znan pod vzdevkom Toe-tal Destruction, in Lisa Shenton s tekmovalnim imenom Twinkletoes bosta branila naslova svetovnih prvakov v boju z nožnimi prsti. Šport, ki se je v 70. letih rodil v pubu, naj bi bil kot polaganje rok, a z nogami.

4
Oglasno sporočilo

Tako bodo ta gospodinjska opravila učinkovitejša in cenovno ugodna

Ali so gospodinjska opravila tudi za vas nekaj, čemur bi se najraje izognili že na daleč? Niste edini!

Tradicija S Stare Pokljuke bo med Ovčarskim balom prispelo tudi 150 ovac

Na Zatrniku po dveh letih znova pripravljajo Ovčarski bal. Pričakujejo več kot 1500 ljudi, ki bodo lahko priča tradicionalnim ovčarskim običajem, kot je prihod pastirja s planine in striženje ovac, ki jih v sklopu prireditve na tem območju znova obujajo.

1
Več

Uredniški izbor

Intervju "Palestince v zaporih mučijo, tam pa pristanejo tudi zgolj zaradi všečkanja na družbenih omrežjih"

Palestinci v izraelskih zaporih so redno žrtve hudih zlorab, pretepanja, spolnega nasilja, stradanja, mučenja in poniževanja, je za MMC dejala predstavnica palestinske organizacije za podporo palestinskim političnim zapornikom Adamir Džena Abuhasna.

46

Slovenija Kako "vroča" bo politična jesen?

Politolog Miro Haček za jesen napoveduje nadaljevanje tempa padanja podpore Gibanju Svoboda in spremembe na politični desnici. Filozof Boris Vezjak pa poudarja, da premierja Roberta Goloba ves čas rešuje skrajno udobna večina v parlamentu.

192

Intervju o slovenščini Kozma Ahačič: "Največ škode lahko naredijo preveč sproščeni telebani in preveč zadrti izobraženci"

"Slovenščina je bila dobršen del svoje zgodovine v podrejenem položaju, zato je določena previdnost logična" o odnosu do tujk, ki vstopajo v naš vsakdan, pravi Kozma Ahačič, s katerim smo se pogovarjali o trenutnem položaju in prihodnosti slovenščine.

133

Noč zmaja Goran Dragić se je poslovil od košarke tam, kjer je najraje: na igrišču v družbi prijateljev

V Noči zmaja, poslovilnem večeru, se je zlati kapetan slovenske košarkarske reprezentance tudi uradno poslovil od košarke. "Nikoli ne bom pozabil, dal sem vse od sebe, ko sem igral za Slovenijo," je ob koncu spektakla povedal priljubljeni Gogi.

335
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Obdobje v življenju, ko se vse bolj pozna

Si predstavljate, da bi pri devetdesetih letih še vedno tekli? Kazimira Lužnik bo 31. avgusta praznovala 90. rojstni dan. Še vedno teče in se želi preizkusiti na 21 km oktobra na Ljubljanskem maratonu.

8

Urban Praprotnik Sifan Hassan ali nizozemska lokomotiva

Zakaj sem tako navdušen nad Sifan Hassan, Nizozemko, ki je na letošnjih olimpijskih igrah v Parizu tekmovala na 5000 in 10000 metrov ter v maratonu? Vznemirjeno sem se spraševal, kako ji bo šlo.

12

Tomo Kočar Janko in Metka med resničnostjo, mitologijo in religijo

Jakob in Wilhelm Grimm sta v literarno zgodovino sicer res zapisana kot najslavnejša zbiralca pravljic, vendar je prava moč njune zbirke ravno v elementih, zaradi katerih bi ju kot zbiralca morali celo diskvalificirati.

10

Slavko Jerič Judo in plezanje slovenski klasiki, skrbijo trendi v atletiki in plavanju

Slovenski športniki se iz Pariza vračajo s tremi medaljami, kar je sicer najmanj v tem stoletju na poletnih olimpijskih igrah, vseeno pa so lahko zadovoljni s svojim izplenom. Malo bolj skrbijo trendi.

109
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov