Burnettova je prejela ugledno nagrado za svoje več kot 50-letno ustvarjanje v ameriški zabavni industriji. Foto: EPA
Burnettova je prejela ugledno nagrado za svoje več kot 50-letno ustvarjanje v ameriški zabavni industriji. Foto: EPA

Svoj šov je dobila v 60. letih, na sporedu pa je bil 11 let, pri čemer si ga je vsak teden ogledalo okoli 30 milijonov gledalcev. "Veliko ljudi je, sploh tu v Washingtonu, ki so smešnejši od mene. Z malo sreče jih po naslednjih volitvah ne bo več tu, jaz pa bom še vedno imela nagrado Marka Twaina," se je ob prejemu nagrade pošalila Burnettova.

Na nedeljski podelitvi v Washingtonu so med drugim nastopili Julie Andrews, Tony Bennett in Tina Fey. Zadnja se je zahvalila Burnettovi, da je odprla vrata drugim komedijantkam.

Uspešen vstop v moško igro
Njeni začetki niso bili lahki, ob začetku oddaje so ji vodilni na televiziji namreč dejali, da se podaja v moško igro. Svojo pestro kariero je začela, ko so jo našli lovci na talente pri šovu Eda Sullivana. Pozneje je nadaljevala na odrih Broadwaya in se začela pojavljati v šovu Garryja Moora. To je tlakovalo pot podpisu 10-letne pogodbe s televizijsko mrežo CBS. Svojo oddajo je dobila leta 1967, v njej pa je gostila vse največje zvezde tedanjega časa, od Lucille Ball do Ronalda Reagana.

Za oddajo je bila nagrajena z 22 nagradami emmy, najbolj pa je zaslovela s svojim tarzanovskim krikom in potegom za uho, s katerim je vsakič končala svojo oddajo. Šlo je za pozdrav njeni babici.