Prvi film je v kinodvoranah videlo več kot 208.000 gledalcev. Foto: Kolosej
Prvi film je v kinodvoranah videlo več kot 208.000 gledalcev. Foto: Kolosej

Film Gremo mi po svoje 2 režiserja Mihe Hočevarja si je do danes ogledalo 34.188 gledalcev, od tega si jih je zgolj med koncem preteklega tedna ogledalo 27.234. V prvih dneh je tako nadaljevanje zgodbe o tabornikih s Starešino na čelu preseglo gledanost začetnih dni prvega filma, ki je imel po prvem koncu tedna predvajanja 23.627 gledalcev, od tega 18.686 gledalcev med vikendom.
Redko smo priča, da približno v istem času kar trem slovenskim filmom uspe privabiti dovolj gledalcev za zlato rolo, po uspehu Vojnovićevega filma Čefurji raus! in Bičkovega prvenca Razredni sovražnik zdaj uspešno leto slovenskega filma potrjuje še Gremo mi po svoje. Film, v katerem se taborniki vrnejo v idilo Posočja, kjer jih zmoti prihod štajerskih tabornikov pod vodstvom tekmovalnega Šefa, je premiero doživel na Festivalu slovenskega filma v Portorožu, zatem pa se je ekipa predstavila po različnih slovenskih mestih.
Staro taborniško gardo usmerja Jurij Zrnec, sprva sovražno sprejeto štajersko skupino pa Tadej Toš. V filmu igrajo še Tadej Koren Šmid, Jure Kreft, Matevž Štular, Uroš Kaurin, Luka Cimprič, Jana Zupančič, Mateja Pucko, Sabina Kogovšek in drugi.
Društvo slovenskih filmskih ustvarjalcev bo zlato rolo - to podeljuje filmu v slovenski koprodukciji, ki preseže mejo 25.000 kinogledalcev – filmski ekipi podelilo v četrtek ob 11.00 v ljubljanskem Koloseju.