John Abraham igra tajnega agenta, Nargis Fakhri pa mednarodno novinarko. Foto:
John Abraham igra tajnega agenta, Nargis Fakhri pa mednarodno novinarko. Foto:

Zgodba filma, ki so ga posneli v južnoindijski državi Kerala, je postavljena v čas po posredovanju indijskih mirovniških sil v Šrilanki v poznih osemdesetih prejšnjega stoletja. Režiser Šujit Sircar opisuje film kot politični triler, ki obravnava zarote, vohunstvo in posredovanje ter varovanje informacij, zanika pa, da bi se postavljal na katero koli stran. Njemu se zdi pomembnejše sporočilo filma to, da v vsaki državljanski vojni najbolj nastradajo civilisti.

Čeprav bollywoodski producenti pogosto izbirajo teme o obmejnih konfliktih s Pakistanom, se Sircar ni želel nasloniti na "klasično indijsko-pakistansko ozadje". Krizo na Šrilanki spremlja že dolgo, zato jo je vključil v glavno zgodbo.
Film se je sicer že prebil skozi indijske cenzorje, v južni državi Tamil Nadu pa je aktivistično gibanje Naam Tamilar oblasti zaprosilo, da ga za zdaj ne bi prikazali v kinematografih, saj naj bi LTTE predstavljal kot teroriste. Vodja gibanja Sebastian Seeman pravi, da bi si film pred prihodom na velika platna radi ogledali. Če v njem ne bodo našli scen, ki bi bile zanje sporne, predvajanja ne bodo ustavili, je dodal.
“Resničnim dogodkom se ne da izogniti”
Da bi pomiril duhove, se bo novinarske konference v državi Tamil Nadu udeležil tudi John Abraham, glavna zvezda filma, ki je prepričan, da bodo po ogledu filma gledalci z njim zadovoljni. Gre za odličen film pravi, pri snemanju pa so bili pozorni na to, da ne bi nikogar prizadeli. "Vendar pa gre pri ozadju filma za resnične dogodke, ki se jim ne moremo izogniti."