Viki veliko postopa naokrog, najraje po premiernih zabavah različnih predstav, kjer spozna Izo, s katero že prvo noč preživita skupaj. Foto: Iz nadaljevanke
Viki veliko postopa naokrog, najraje po premiernih zabavah različnih predstav, kjer spozna Izo, s katero že prvo noč preživita skupaj. Foto: Iz nadaljevanke
Nova dvajseta
Drugo sezono Novih dvajsetih lahko spremljate ob nedeljah ob 20.00 na TV SLO 1. Foto: Iz nadaljevanke
Nova dvajseta
Osrednji protagonisti so dobro znani. V meščanski hiši sredi Ljubljane živijo trije bratje - Bojan, Andrej in Viktor, ki zaradi pomanjkanja denarja najdejo podnajemnico Dašo. K njim pa se nenadejano priseli še oče. Foto: Iz nadaljevanke

Daša in Endi sta se našla že v prvi sezoni in tudi v drugi ostajata par, le da je prej vznemirljiva romanca zdaj prej podobna življenju zdolgočasenih zakoncev. Daša je zaradi tega vse bolj nesrečna, zato se začne skrivoma ukvarjati s sumljivim poslom na spletni klepetalnici za odrasle. Podobno se v delovne obveznosti umakne Endi, ki s prijateljem Pufijem odpre stojnico ekoloških domačih mesnin.


Pred začetkom nove sezone smo se pogovarjali z igralcem Jernejem Gašperinom (poznate ga kot Vikija). Vabljeni k branju.

Če ste prvo epizodo z naslovom Sežigalnica zamudili, si jo lahko ogledate spodaj, sicer pa bodo za prigode družine Rozman rezervirani nedeljski večeri na 1. programu Televizije Slovenija (z začetkom ob ob 20.00). V glavnih vlogah igrajo Gregor Gruden, Anže Zevnik, Jernej Gašperin, Nina Rakovec in Ivo Ban, nastopajo pa tudi Luka Cimprič, Arna Hadžialjević, Asja Kahrimanović, Damir Leventič, Marko Okorn in drugi.
Oče Marko, ki se je v prvi sezoni preselil k svojim sinovom, živi apatično življenje revnega upokojenca. S prijateljem Stanetom se občasno odpravi na pivo do lokalnega balinarskega kluba, ki pa mu grozi zaprtje. Na njegovem mestu je namreč načrtovana gradnja sežigalnice, proti čemur protestira skupina občanov z angažiranim Markom na čelu.
Dozoreli Viki se loti prenove plesne šole
Viktor je, kot nam je v nedavnem pogovoru povedal igralec Jernej Gašperin, nekoliko dozorel. "Začne se boriti in ni več tako občutljiv, kot je bil." Veliko postopa naokrog, najraje po premiernih zabavah različnih predstav, kjer spozna Izo, s katero že prvo noč preživita skupaj. Hkrati izve presenetljivo novico, da mu je nekdanje dekle in šefica Silvija zapustila polovico plesne šole, v kateri sta oba učila. Odloči se jo prenoviti in jo na novo odpreti, a prej mora poiskati in spoznati še drugega solastnika.
Brez dekleta in službe, a z novim prijateljem
Najstarejši Brat Bojan tone v depresijo. Razšel se je z ljubeznijo iz študentskih let, poleg tega pa je izgubil tudi službo. Družina ga podpira in spodbuja k iskanju nove zaposlitve, ki jo kmalu dobi, vendar zaradi neumnosti tudi izgubi. Obudi prijateljstvo z Rajkom, s katerim postaneta prava prijatelja in tudi občasna sodelavca.
Serijo so ustvarili Gregor Fon, Tomaž Grubar in Ivana Jurković. Pod budnim očesom Vojka Anzeljca so jo režirali Florijan Skubic, Jaka Šuligoj in Boris Bezić.


Spodaj si lahko ogledate prvi del nove sezone in videospot z Guštijeve skladbe.


Gušti: Nova dvajseta