Nicholas Lyndhurst je danes star 52 let, David Jason pa 73. Foto:
Nicholas Lyndhurst je danes star 52 let, David Jason pa 73. Foto:

Zdaj se po desetletju zloglasni bratski duo Del Boy (David Jason) in Rodney Trotter (Nicholas Lyndhurst) vrača - a le v enem skeču za dobrodelno prireditev Sport Relief.

Podrobnosti še niso znane, predstavnik BBC-ja je povedal le, da so načrti v delu in da bo več podrobnosti znanih enkrat pred dobrodelno prireditvijo, ki bo potekala 21. marca.

Vpliv na britansko kulturo
Serijo, ki je imela močan vpliv na britansko kulturo in je v angleški besednjak vnesla kar nekaj novih besed, je ustvaril John Sullivan, ki je leta 2011 umrl v starosti 64 let. Samo bedaki in konji se je sprva začela ne najbolj prepričljivo, a je nato naglo postala ena najuspešnejših humorističnih serij. Sam naslov temelji na starem izreku Samo bedaki in konji delajo za preživetje, ker je tudi osrednja tema glavnih junakov nadaljevanke, ki želijo obogateti hitro in s pomočjo sumljivih poslov, ki večinoma propadejo.

Serijo so predvajali do leta 1991, potem pa samo še občasno ob kakih posebnih priložnostih, kot so bile, denimo, božične epizode. In prav božična epizoda iz leta 1996 z naslovom Time on Our Hands je s 24,3 milijona gledalcev presegla rekord gledanosti britanskih humorističnih serij.