V Pixarju so že dolgo časa razmišljali, da tudi ribici z neverjetno kratkim spominom podarijo lastno zgodbo. Foto: Pixar
V Pixarju so že dolgo časa razmišljali, da tudi ribici z neverjetno kratkim spominom podarijo lastno zgodbo. Foto: Pixar
Ellen
Pozabljivi Dory bo glas znova posodila Ellen DeGeneres. Foto: EPA

Plaz kritik je pravzaprav sprožila zgodba o orki, ujeti v vodni park, ki jo je osvetlil dokumentarni film Blackfish režiserke Gabriela Cowperthwaite. Ustvarjalci risanke Finding Dory (Reševanje Dory), ribe, ki ji bo glas znova posodila televizijska voditeljica in komičarka Ellen DeGeneres, bodo zato spremenili tisti del zgodbe, ko se živali znajdejo v vodnem parku. V popravljeni različici bodo imele namreč animirane živalce kadar koli možnost zapustiti vodni park.
Pod taktirko Pixarjevega veterana
Odločitve o spremenjeni različici animiranega celovečerca v studiih Walt Disney ne želijo komentirati. Reševanje Dory bo režiral Andrew Stanton, Pixarjev veteran, tudi scenarist in režiser Reševanja malega Nema in zgodbe o robotu iz vesolja Wall-E. Z nadaljevanjem se na velika platna vračajo tudi Nemo, Marlin in Tank Gang, nove dogodivščine morske druščine pa bomo premierno lahko videli novembra leta 2015.
Reševanje malega Nema je po Svetu igrač 3 drugi najdonosnejši film iz zgodovine studiev Pixar, ki je zdaj seveda le še podružnica Disneyja. Leta 2004 je ustvarjalcem prinesel oskarja za najboljši animirani film ter več kot 700 milijonov evrov.