Kupci iz skupine Roto imajo z industrijsko dvorano strateške načrte. Foto: BoBo
Kupci iz skupine Roto imajo z industrijsko dvorano strateške načrte. Foto: BoBo

Direktor skupine, ki je bila na dražbi edini ponudnik, Štefan Pavlinjek je dejal, da je nakup 8 tisoč kvadratnih metrov velikih proizvodnih prostorov velika zmaga, saj bodo lahko uresničili program za izdelavo kajakov, kanujev in čolnov ter za izdelovanje rezervoarjev za pitno vodo.

"Opremo za to že imamo, nekaj smo je kot najemniki dvorane montirali, preostalo bomo zdaj in potem oba programa zagnali na polno. Pozimi bomo vse uredili, saj pri prvem programu potrebujemo za polni zagon tri do štiri mesece, rezervoarje pa že izdelujemo," je pojasnil Pavlinjek. Na vprašanje, zakaj ni bilo drugih dražiteljev, je odgovoril, da v tej dvorani Roto že dela, da imajo vse pripravljeno za nadaljevanje. "Zato nam niso nagajali," je poudaril.

Nepremično premoženje, proizvodni, poslovni in skladiščni prostori, ter premično premoženje, dvigalo, stoli in mize so bili na prodaj kot celota. Stečajni upravitelj podjetja Seaway Yachts Janez Felc je po dražbi dejal, da si je želel več dražiteljev, ki bi dvignili ceno, po drugi strani pa je glede na izkušnje prva dražba po tržni vrednosti vendarle uspešna. Za prodajo so mu ostali še orodja oziroma kalupi za izdelavo dveh tipov bark in blagovne znamke.

Nesojeni razvojni center
Puconski objekt je v okviru skupine Seaway spadal pod okrilje leta 2011 v Puconcih ustanovljenega podjetja Seaway Yachts, postati pa bi moral Seawayev razvojni center za nove materiale, vendar je objekt zaradi pomanjkanja sredstev za opremo že pred stečajem družbe sameval.

Okrožno sodišče v Murski Soboti je 15. maja stečajnemu upravitelju izdalo soglasje, da objekt odda v najem, za 8000 evrov mesečno ga je tako najela Kovinoplastika Štefan Pavlinjek iz skupine Roto, v njem pa izdelujejo izdelke iz plastičnih mas.