Podoba glavne avtobusne postaje v Kopru ni v ponos mestu. Foto: Radio Koper
Podoba glavne avtobusne postaje v Kopru ni v ponos mestu. Foto: Radio Koper
Koper
Uporabniki avtobusnih prevozov najbolj pogrešajo senco in obvestila o voznih redih. Foto: Radio Koper

Na glavni avtobusni postaji v Kopru potniki iščejo tako lokalne kot medkrajevne povezave, med njimi je tudi domačinka, ki pogreša predvsem več informacij: "Ni razporedov tu na avtobusni, slabo je vse označeno, malo bi bilo za preurediti."

Podobnega mnenja je bila tudi gospa, ki je čakala na avtobus za Trst: "Premalo je informacij. Za vse bi bilo bolj prijazno, da bi bili vozni redi tu blizu."

Med čakajočimi, sicer pod senco enega izmed dreves v bližini avtobusne postaje, sta stali študentki namenjeni v Rovinj: "Potrebovali bi več sence, wc-ji so slabi, lahko bi malo bolj uredili."

"Enkrat je pisalo na spletu, da gre avtobus v nedeljo zvečer, ampak mi smo čakali, nikjer ni bilo nikogar, avtobusa ni bilo. Nismo mogli nikjer vprašati."

Na koprski občini pravijo, da je ureditev glavne avtobusne postaje ena od prihodnjih naložb in prioriteta celostne prometne strategije. S Slovenskimi železnicami iščejo celovito rešitev za ureditev tega območja. Na železnicah, kjer imajo osrednjo železniško postajo v upravljanju, so nas napotili na Direkcijo za infrastrukturo, od koder odgovora o ureditvi postaje v Kopru po več dneh čakanja še vedno nismo prejeli.