Za koprski županski stolček se bo potegoval tudi Gašpar Gašpar Mišič. Foto: BoBo
Za koprski županski stolček se bo potegoval tudi Gašpar Gašpar Mišič. Foto: BoBo

Kot je po vložitvi kandidature medijem povedal Gašpar Gašpar Mišič, so njegovi podporniki zbrali skoraj 500 podpisov podpore za njegovo župansko kandidaturo in za listo Naš kraj/Lista Gašparja Gašparja Mišiča. Na listi za občinski svet je 15 kandidatov.

"Zelo sem zadovoljen, da lahko pomagam pri razvoju Kopra, kjer sem tudi delal," je dejal Gašpar Mišič, ki je že bil svetovalec v kabinetu aktualnega župana Popoviča, predsednik uprave Luke Koper in direktor koprskega komunalnega podjetja.

"Koper kot mestna občina bi moral biti bolj povezovalen, vključujoč, nikakor pa delovati destruktivno, kot se je dogajalo v preteklosti," je še dejal kandidat.

Sam si želi, da bi bil Koper bolj prepoznaven in povezovalen: "Gradili bomo na zaupanju in medsebojnem spoštovanju, tudi tistih, ki morda mislijo, da ne morejo sodelovati z nami."

"Prizadevali si bomo, da ne bo nihče ustrahovan, da se nihče ne bo bal župana, morebitnega maščevanja, če ima morebiti drugačno mnenje. Prisluhnili bomo drugače mislečim in spoštovali tudi njihove predloge," je dodal.

Med drugim je napovedal uvedbo participativnega proračuna, sodelovanje z vsemi, tudi z ankaransko občino in širše z občinami v regiji, in razvoj Luke Koper kot generatorja razvoja.

Kandidaturo za župana so v Mestni občini Koper doslej že napovedali oziroma vložili še aktualni župan Boris Popovič (Koper je naš/Slovenija za vedno), Danijel Sertič (NSi), Marijan Križman (SD), Alan Medveš (Levica), Silvano Radin (SDS), Zlatko Gombar (Dobra država), Aleš Bržan (Lista Aleša Bržana), Valter Krmac (Oljka), Viktor Markežič (SMC), Olga Franca (skupina volivcev/gibanje Skupaj) in Nevijo Miklavčič (SLS).