Cukrarna že več desetletij Ljubljani ni v ponos. Foto: BoBo
Cukrarna že več desetletij Ljubljani ni v ponos. Foto: BoBo

Na MOL-u so ob tem zapisali, da se bodo za izvajalca odločili na podlagi analize ponudb, obenem pa so poudarili, da še niso prejeli odločbe o dodelitvi evropskih sredstev. Vrednost projekta Cukrarna je ocenjena na 23,56 milijona evrov, pri MOL-u pa pričakujejo, da bodo prejeli 13,47 milijona nepovratnih sredstev kohezijske politike, od tega 10,77 milijona evropskih sredstev. Država naj bi namenila 2,69 milijona evrov, MOL pa 10,09 milijona evrov.

Na občini so že pred časom povedali, da bo prenova lahko stekla šele po končanem izboru izvajalca gradnje, podpisu pogodbe za izvajanje del in prejetju bančne garancije za dobro izvedena dela ter ko bo ministrstvo za okolje in prostor izdalo odločbo o sofinanciranju. Na ministrstvu, kjer so vlogo MOL-a prejeli v decembru, so ob tem pojasnili, da so v tem postopku le posrednik, saj je izdaja odločitve o podpori po pravilih izvajanja evropske kohezijske politike v programskem obdobju 2014-2020 v pristojnosti vladne službe za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Občina želi v nekdanji rafineriji sladkorja urediti sodobni galerijski prostor, ki bo popestril ponudbo na področju vizualne in likovne umetnosti ter rešil dolgoletno pomanjkanje velikega razstavnega prostora v Ljubljani.