Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Evropske volitve 2024 Zadnji dan predčasnega glasovanja. V torek in sredo svoj glas oddalo 2,5 odstotka volivcev.

Pred nedeljskimi evropskimi volitvami in posvetovalnimi referendumi lahko volivci še danes svoj glas oddajo predčasno. V torek in sredo se je predčasnega glasovanja skupno udeležilo 39.496‬ ljudi oziroma 2,5 odstotka volilnih upravičencev.

7

Evropske volitve 2024 Zadnji dan za prijave za glasovanje na voliščih omnia in za glasovanje na domu

Sreda je zadnji dan za zaprositev za posebne oblike glasovanja. Volivci lahko oddajo vlogo za glasovanje na voliščih omnia in za glasovanje na domu. Do četrtka pa je še mogoče predčasno voliti.

10

Referendumi 2024 Avtorji predloga o evtanaziji: Glas za je tudi glas za demokratično državo

Soavtorji predloga zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja v sklepnem delu kampanje pred referendumom ocenjujejo, da so volivci v obdobju razprav slišali dovolj argumentov obeh strani, zdaj pa je čas, da z oddajo glasu sporočijo svojo voljo.

4

Več novic

Referendumi 2024 Pomoč pri končanju življenja: Pomembno je, da vsak posameznik odloči sam

Zagovorniki zakonskega urejanja pravice do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja so pred referendumom, ki bo 9. junija, spregovorili o pravici vsakega posameznika do samostojnega odločanja o smrti.

4

Referendumi 2024 Ministrica: Velik potencial za konopljo v kmetijstvu. Zdravniki: Tvegana je za zdravje.

Uporaba konoplje prinaša tveganja in bolezni tako za telesno kot duševno zdravje, so opozorili zdravniki iz NIJZ-ja, UKC-ja Ljubljana in Onkološkega inštituta Ljubljana. Ministrica za kmetijstvo Mateja Čalušić pa vidi velik potencial uporabe v kmetijstvu.

82

Referendumi 2024 Sodišče: Posvetovalni referendum o rabi konoplje ni neustaven

Ustavno sodišče je ugotovilo, da odlok o razpisu posvetovalnega referenduma o rabi konoplje ni v neskladju z ustavo. Odločilo je, da hkratna izvedba posvetovalnega referenduma z evropskimi volitvami ne more pomeniti zlorabe posvetovalnega referenduma.

48

Referendumi 2024 Komisija za medicinsko etiko: Referendumsko vprašanje vzbuja pomisleke

Komisija za medicinsko etiko je opozorila, da referendumsko vprašanje glede pravice do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja vzbuja pomisleke. Področje odpira možnosti, izpostavili pa so tudi neurejenost dolgotrajne oskrbe in paliativne medicine.

4

Referendumi 2024 Izteka se rok za prijavo za glasovanje na trojnem posvetovalnem referendumu v tujini

Za volivce, ki bodo na dan glasovanja začasno v tujini, in volivce, ki v tujini prebivajo stalno, se danes izteče rok, do katerega lahko državni volilni komisiji sporočijo, da želijo na posvetovalnih referendumih glasovati v tujini.

Referendumi 2024 Slovenija-transplant: Strah vzbujajoče povezave med evtanazijo in darovanjem organov so neresnične

Ob bližajočem posvetovalnem referendumu glede pomoči pri prostovoljnem končanju življenja se v javnosti in medijih pojavljajo strah vzbujajoče povezave med evtanazijo in darovanjem organov, opozarja Slovenija-transplant.

19
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov