Z Manchestrom so po terorističnem napadu sočustvovali povsod po svetu, takole v New York Cityju. Foto: Reuters
Z Manchestrom so po terorističnem napadu sočustvovali povsod po svetu, takole v New York Cityju. Foto: Reuters
Ameriški obveščevalci razjezili Britance
Manchester: Vzroki in posledice napada
Policija je v Manchestru zaenkrat prijela pet osumljencev
Nadaljevanje preiskave v Manchestru
Britanska policija išče morebitne sokrivce
V napadu v Manchestru ubitih 22 ljudi
Samomorilski napad na koncertu v Manchestru
Teroristični napad v Manchestru
Slovenka o razmerah v Manchestru po napadu
Manchester: Več kot 20 mrtvih v samomorilskem napadu
Eksplozija po koncertu pevke Ariane Grande

Ta teden je na MMC-jevem portalu najbolj odmeval teroristični napad v Manchestru, v katerem se je razstrelil samomorilec in ubil 22 ljudi.

#MMCdebata
MMC-jeva debata je rubrika, v kateri na MMC-ju vsak teden izpostavljamo najodmevnejše komentarje uporabnikov našega portala.

Samomorilski napadalec se je razstrelil po dobro obiskanem ponedeljkovem koncertu ameriške pevke Ariane Grande v dvorani, imenovani Manchester Arena. Ob 22 smrtnih žrtvah je bilo ranjenih še 59 ljudi. Med žrtvami je bilo veliko mladih, najmlajša žrtev je le osemletna deklica.

Mah, spet se bo molilo za Manchester, klasične floskule. Politiki bodo obsojali, ljudje jokali, šopki rož bodo vse okoli dvorane. In potem? Do naslednjega napada ...

Potem pa se sklepajo milijardni orožarski posli, se rišejo nove meje, vojne se širijo, so čedalje bolj krute, skoraj ne veš več kdo pije in kdo plača. In posledica je Manchester. Tako to je in tako to bo. Mi smo vojno prinesli k njim, oni jo pa k nam. Zakaj začudenje in zgražanje?

A bomo meje zaprli? Ne rabimo, ne pomaga. Škoda je storjena.

— royayers 2017-05-23 06:30:15

To, kar naj bi bila odprta multikulturna evropska družba, se spreminja v evropsko tragedijo, o dimenzijah katere lahko le ugibamo. Odločitev o odprtju meja EU je bila namreč strateška odločitev z dolgoročnimi posledicami in tako rekoč nepovratna. Problemi nekompatibilnosti evropske in afroazijske kulture bodo namreč prisotni ad eternum. Evropski narodi bodo verjetno izginili, morda celo Evropejci. Prišleki se namreč ne integrirajo in prek velike rodnosti Evropejce postopno izrivajo. Dogaja se scenarij, podoben izrinjenju Indijancev iz Severne Amerike. Evropski politki nimajo več alibija za sedanjo migrantsko politiko. To je preprosto izdaja Evrope, evropskih narodov, Evropejcev.

— kromo-som 2017-05-23 08:16:11

Misli, molitve in obsojanja so vredni piškavega groša. Ne pomagajo nobenemu. Rabijo se dejanja.

— SsDrag 2017-05-23 08:46:28

Zalostno, tako kot je zalostno, da se v Siriji tujci razstreljujejo med civilisti vsak dan pa takim tukaj gor pravijo zmerni uporniki.

— vl4do 2017-05-23 06:13:34

V povezavi z napadom aretirali šest ljudi
Policija v Manchestru je hitro sprožila preiskavo in odkrila identiteto storilca. "Lahko potrdim, da je za grozodejstvo prejšnjo noč osumljen 22-letni Salman Abedi," je sporočil načelnik mestne policije Ian Hopkins, kaj več pa v tej fazi preiskave ni hotel povedati. Prednostna naloga policije je bila v tistem trenutku odkriti, ali je deloval sam ali je bil del širše mreže. Pozneje so v povezavi z napadom prijeli šest ljudi.

Presenečenje?Čez pet let bodo takšne novice le še drugorazredna tema

— zaspanec 2017-05-23 05:54:57

Neverjetno je kako se je svet spremenil v zadnjih 20 letih. 20 let nazaj so Spice Girls v minicah lahko nastopale v Istanbulu, v polni dvorani domace publike. Danes pa niti otroci v zahodnih evropskih drzavah niso vec varni. Politicna korektnost gor dol, meni se to zdi zelo zalostno in se bolj zalosten postanem, ko pomislim kaj bo cez naslednjih 20 let.

— pkorosec 2017-05-23 08:22:48

krivda gre organizatorju. upam,da bodo tudi odgovarjali, če že znajo denar pobrati. V Kijevu so za evrovizijo postavili živi zid z oboroženimi policisti v krogu 50 metrov oddaljenem od prizorišča. Pa je bila dvorana za 7000 folka in v militantni državi. Tukaj pa mogoče po 2 varnostnika na vhod, da mal na brzake prešlatata otroke v državi z najvišjo stopnjo ogroženosti poleg Francije...

— ipad 2017-05-23 08:47:57

Nov dan, nov napad, to je tisto kar je najbol grozno.

— webman 2017-05-23 06:41:43

Razglašena najvišja stopnja ogroženosti
Po ponedeljkovem terorističnem napadu so britanske oblasti v torek zvečer dvignile stopnjo ogroženosti na najvišjo. To pomeni, da bi se lahko v neposredni prihodnosti zgodili novi napadi, je pritrdila britanska premierka Theresa May. V skladu z dvigom stopnje ogroženosti bodo na ključne javne točke razporejene vojaške enote, da bi policistom pomagale pri zagotavljanju varnosti, je napovedala premierka in dodala, da bi bili lahko vojaki v prihodnjih tednih navzoči tudi na večjih dogodkih, kot so koncerti. Mayeva je poudarila, da ne želi, da bi bila javnost neupravičeno vznemirjena, a je hkrati zagotovila, da gre za "sorazmeren in razumen odgovor".

Bilo bi žalostno, če ne bi bilo resnično! Sunitski skrajneži, ki jih financirata SA in ZDA sejejo smrt po polovici sveta. Medtem pa za njih glavno grožnjo svetu predstavlja šiitski Iran (kjer so imeli par dni nazaj celo demokratične volitve - kdo bi si mislil) in ki niso ubili še niti enega zahodnjaka! Sramota!

— Rokobaroko 2017-05-23 07:12:13

Tragedija tega terorističnega napada je toliko večja, ker so povečini med žrtvami mladi.
Pohvala taksistom, ki so ob tem gnusnem dejanju ponudlili brezplačne prevoze obiskovalcem koncerta.

— Lešnik 2017-05-23 05:33:55

Resnično svinjsko je to, da se je človek razstrelil na koncertu Ariane Grande, kjer je verjetno povprečna starost obiskovalca pod 20.

— Binder Dandet 2017-05-23 10:15:47

To kar mi njim tam doli, to oni nam nazaj - tam kjer najbolj boli. in potem se čudimo.

— popaj16 2017-05-23 08:43:39

Ameriški obveščevalci razjezili Britance
Manchester: Vzroki in posledice napada
Policija je v Manchestru zaenkrat prijela pet osumljencev
Nadaljevanje preiskave v Manchestru
Britanska policija išče morebitne sokrivce
V napadu v Manchestru ubitih 22 ljudi
Samomorilski napad na koncertu v Manchestru
Teroristični napad v Manchestru
Slovenka o razmerah v Manchestru po napadu
Manchester: Več kot 20 mrtvih v samomorilskem napadu
Eksplozija po koncertu pevke Ariane Grande