Priljubljena igralka in radijska voditeljica v senci svojega krasnega vrta. Foto: MMC RTV SLO/Ksenja Tratnik
Priljubljena igralka in radijska voditeljica v senci svojega krasnega vrta. Foto: MMC RTV SLO/Ksenja Tratnik

Od danes, 6. oktobra, jo boste na 1. programu Radia Slovenija lahko slišali v Ponedeljkovem dopoldnevu z Ljerko – takoj po poročilih ob 10.00. V oddaji bo gostila posameznike, ki so jo vznemirili s svojim delom, pogledi na svet, življenjsko energijo in optimizmom, ter s poslušalci kramljala o najbolj izbranih in najbolj vsakdanjih rečeh.

Studio poln zanimivih gostov
Ta ponedeljek bo gostila nekaj izjemnih ljudi iz Centra za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič iz Drage: direktorico dr. Valerijo Bužan, vodjo zdravstvene službe dr. Niko Tevž Cizej in vzgojiteljico Teo Finžgar Plavčak. Prišla bosta tudi njihova varovanca Blaž Kužnik in Blaž Pirman, ki sta Ljerki obljubila, da bosta s sabo prinesla vsak svoj instrument. V Ponedeljkovem dopoldnevu z Ljerko torej ne bomo le klepetali, ampak tudi peli in igrali! Vabljeni k poslušanju!

V zelo uspešni karieri, v kateri je igrala v Celju in Ljubljani, vmes pa gostovala tudi v drugih gledališčih, je Ljerka prejela veliko nagrad in priznanj - od najmanjših stanovskih do nagrade Prešernovega sklada.

Z življenjskim sopotnikom Mirom zdaj največ časa preživita v idilični hiški na obrobju Ljubljane, kjer se človeku spočijejo oči ob pogledu na bujno zelenje, za katero skrbita z veliko ljubeznijo, in se mu pocedijo sline, ko z grma utrga sveže maline in borovnice. Več preberite v intervjuju: "To so moje gube, vse sem sama pridelala: s smehom, žalostjo, izkušnjami" (kliknite na povezavo).