Aktualno
link
V začetku januarja so pod vodstvom stečajnega upravitelja Ilesa Janeza Goloba stekle dejavnosti za prodajo nepremičnin te spodnjeidrijske družbe.
Slovenija
link
Poklukar: Varnost je človekova pravica, zato jo moramo brezpogojno zagotavljati
23
23. september 2018 ob 18:43 V Gornji Radgoni je na sejmu SOBRA notranji minister Boštjan Poklukar dejal, da varnost ni le naša skupna dobrina, pač pa človekova pravica, zato jo moramo skrbno negovati in brezpogojno zagotavljati.
Več novic ...
Gospodarstvo
link
Kaj se dobro leto od evforije dogaja v svetu kriptovalut?
5
23. september 2018 ob 19:56 Te dni mineva dobro leto od začetka kriptoevforije v Sloveniji in svetu, hitri rasti pa je sledila prav tako hitra streznitev.
Več novic ...
Znanost in tehnologija
link
Holesterol, star 558 milijonov let, razkriva eno od prvih živali na Zemlji
10
23. september 2018 ob 18:01 Znanstveniki Avstralske nacionalne univerze (ANU) v Canberri so v starodavnem fosilu v Rusiji našli molekule maščobe, ki potrjujejo, da gre za najstarejšo znano žival, ki je na Zemlji živela pred ...
Več novic ...
Črna kronika
link
Policijska akcija za Ukrajincem v okolici Ajdovščine
20
22. september 2018 ob 17:55 Policisti so prijeli 31-letnega Ukrajinca, ki je v soboto zjutraj bežal pred italijanskimi organi pregona, pri tem blizu Ajdovščine povzročil prometno nesrečo in pobegnil.
Več novic ...
Svet
link
Teheran po napadu na pogovore poklical zahodne diplomate
27
23. september 2018 ob 17:46 Iransko zunanje ministrstvo je po sobotnem krvavem napadu na vojaški paradi v mestu Ahvaz, v katerem je umrlo najmanj 25 ljudi, na pogovore poklical veleposlanika Danske in Nizozemske ter ...
Več novic ...
Evropska unija
link
V primeru zavračanja Frontexa predvidena možnost uvedbe notranjega nadzora v schengenu
50
21. september 2018 ob 21:27 Predlog za utrditev zunanje meje EU-ja predvideva možnost uvedbe notranjega nadzora v schengenu, če bo članica Unije zavračala namestitev evropske mejne straže na svojem ozemlju.
Več novic ...
Okolje
Slovenci v sosednjih državah
link
Slovenska manjšina in Rim brez izkušenega sogovornika
18. september 2018 ob 09:44 LJUBLJANA - V novi slovenski vladi Marjana Šarca ni Iztoka Mirošiča, ki je bil v prejšnji vladi državni sekretar na zunanjem ministrstvu.
Več novic ...
Lokalne novice
link
Na Koroškem primanjkuje delovne sile, podjetja iščejo v tujini
126
23. september 2018 ob 11:21 Več koroških podjetij se že nekaj časa spoprijema s pomanjkanjem delavcev, zato jih v zadnjem obdobju iščejo tudi v tujini.
Več novic ...
Kazalo