Aktualno
link
Svetovni slovenski kongres (SSK) je izvolil novo vodstvo. Za predsednika je bil znova izvoljen Boris Pleskovič, prvi podpredsednik pa je postal Carlo Bresciani iz Italije.
Slovenija
link
Tonin: Najbolje bi bilo, da Slovenija dobi veliko koalicijo, ki jo morata sestavljati prvi in drugi na volitvah
467
16. julij 2018 ob 21:34 Predsednik NSi-ja Matej Tonin je po seji izvršnega odbora NSi-ja povedal, da je izvršilni odbor NSi-ja soglasno sprejel stališče, da zapusti koalicijska pogajanja.
Več novic ...
Gospodarstvo
link
Začetek postopkov za prodajo NLB-ja
2
16. julij 2018 ob 17:25 Vlada je kot skupščina SDH-ja upravi holdinga naložila, naj znova začne postopke za prodajo NLB-ja po metodi javne ponudbe delnic (IPO) s ciljem, da se do konca tega leta proda najmanj 50 odstotkov ...
Več novic ...
Znanost in tehnologija
link
Video- in avdioznanost: Kako z meduzami odstraniti plastiko iz morij in druge nore, nove ideje
4
16. julij 2018 ob 10:44 Zadnja leta smo priča izjemnemu porastu števila meduz, kar povzroča številne težave. Kako pa bi lahko porast meduz obrnili sebi v prid, denimo za čiščenje plastike iz morij?
Več novic ...
Črna kronika
link
Strela udarila na blejsko plažo, trije poškodovani
14. julij 2018 ob 18:37 Na javni plaži blejskega jezera v Mlinem je v neurju udarila strela in pri tem poškodovala tri ljudi, sporočajo policisti. Po udaru je bila na kraju dogodka nudena prva pomoč trem ljudem.
Več novic ...
Evropska unija
link
EU zaščitil podjetja pred posledicami sankcij ZDA proti Iranu
2
16. julij 2018 ob 21:46 Zunanji ministri Evropske unije (EU) so v Bruslju potrdili ukrep za zaščito evropskih podjetij, ki poslujejo z Iranom, pred posledicami ameriških sankcij proti tej državi.
Več novic ...
Zdravje
link
Fides ob prihodu srčnih kirurgov na inštitut opozarja na nova plačna nesorazmerja
75
13. julij 2018 ob 19:52 V sindikatu Fides ob sklenitvi pogodb s štirimi slovenskimi in dvema tujima zdravnikoma na nacionalnem inštitutu za otroške srčne bolezni opozarjajo na plačna nesorazmerja, ki ob tem nastajajo v ...
Več novic ...
Okolje
link
Na dvoriščih zbirnih centrov je še okoli 3800 ton nakopičene odpadne embalaže
2
16. julij 2018 ob 16:43 Večina družb za ravnanje z odpadno embalažo v skladu z novimi okoljevarstvenimi dovoljenji zdaj odvaža vso embalažo.
Več novic ...
Slovenci v sosednjih državah
link
Fedriga je Volku natresel pohvale, čestitke in obljube
16. julij 2018 ob 14:11 TRST - Besede niso dejanja, toda generalni konzul Republike Slovenije v Trstu Vojko Volk je po včerajšnjem srečanju na sedežu deželne vlade Furlanije Julijske krajine moral čestitati gostitelju.
Več novic ...
Lokalne novice
Kazalo