Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Novice RTVSLO.SI

Evropska unija Lidija Jerkič: Slovenskemu delavstvu so bolj škodili domači tajkuni, kot jim je koristila Evropa

18.4.2024 22:57

Iskanje zaposlitve na evropskem trgu dela je 20 let po vstopu Slovenije v EU-ju za slovenske delavce postalo samoumevno, prav tako ohranjanje socialnih pravic pri nas, ki so večje kot marsikje drugje v Uniji.

Nogomet NZS predstavil reprezentančni dres za evropsko prvenstvo

18.4.2024 22:49

Nogometna zveza Slovenije je predstavila nov dres slovenske reprezentance, s katerim bo ta nastopila na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Dres s svojim videzom v primerjavi z dozdajšnjim predstavlja evolucijo, ne revolucije, so zapisali.

Citat Deena Abdelwahed

18.4.2024 21:45

Mladi [Tunizijci] ne smejo početi, česar se od njih ne pričakuje. Če bi želeli kaj spremeniti, bi morali iti v Italijo.

Vizualna umetnost Kdo so najbolje prodajani sodobni umetniki in umetnice?

18.4.2024 21:40

Jajoi Kusama je lani izpodrinila Davida Hockneyja z mesta najdonosnejšega sodobnega umetnika. Kljub zmanjšanju povpraševanja po dragih umetniških delih se opažata porast prodaje cenovno dostopnejših del in večja udeležba mlajših umetnikov na dražbah.

Evrovizija Švedska policija bo v času Evrovizije izvajala stroge varnostne ukrepe

18.4.2024 21:30

Švedska policija je sporočila, da bodo varnostni protokoli v času Evrovizije izjemno strogi, saj je letošnje tekmovanje, ki bo prihodnji mesec, eno izmed najbolj polemičnih v zadnjih letih.

Evropska unija Voditelji EU-ja: Naši gospodarski in varnostni temelji so preveč odvisni od zunanjih virov

18.4.2024 21:01

Voditelji držav EU-ja so se na zasedanju v Bruslju zavzeli za okrepitev konkurenčnosti evropskega gospodarstva in vzpostavitev evropskega dogovora za konkurenčnost, ki bi temeljil na močnem notranjem trgu, močni industrijski politiki in obsežnih naložbah.

Hokej Tičar in Ograjenšek zagotovila risom zmago na Poljskem

18.4.2024 21:00

Slovenska hokejska reprezentanca je na tretji pripravljalni tekmi pred svetovnim prvenstvom divizije I (skupina B) dosegla še tretjo zmago. V Bytomu je premagala Poljsko z 2:0. Z istim tekmecem se bo na tem prizorišču pomerila še v petek.

Evropska liga Liverpool hitro povedel v Bergamu, a mu ni uspelo izločiti Atalante

18.4.2024 21:00

Na povratni tekmi četrtfinala Evropske lige je Atalanta izgubila proti Liverpoolu z 0:1, a se je vseeno zanesljivo uvrstila v polfinale, saj je bila prejšnji teden boljša kar s 3:0. Nemški prvak Bayer iz Leverkusna ostaja neporažen v vseh tekmovanjih.

Svet Google odpustil zaposlene, ki so protestirali proti poslu z Izraelom

18.4.2024 20:23

Google je odpustil 28 zaposlenih, ki so se udeležili protestov proti sodelovanju tehnološkega velikana z izraelsko vlado. Gre za skupni projekt Googla in Amazona za umetno inteligenco, imenovan Nimbus, ki izraelski vladi in vojski nudi storitve v oblaku.

Slovenija Zlati tiri: Zakaj se prenova slovenskih železnic vrtoglavo draži?

18.4.2024 19:41

V politiki je te dni završalo tudi zaradi prenove slovenskih železnic, ki se je močno podražila. Premier Robert Golob je že zahteval poročilo o podražitvah, pristojna ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek pa je odredila revizijo.

Rokomet Slovenke se bodo v Innsbrucku srečale z Avstrijo, Norveško in Slovaško

18.4.2024 19:15

Prireditelji evropskega prvenstva za ženske, ki bo konec leta potekalo v Avstriji, Švici in na Madžarskem, so na Dunaju opravili žreb predtekmovalnih skupin. Slovenija bo igrala v skupini E v Innsbrucku z Avstrijkami, Norvežankami in Slovakinjami.

Svet Veto ZDA preprečil članstvo Palestine v ZN-u

18.4.2024 19:01

Varnostni svet ZN-a zaradi ameriškega veta ni podprl predloga alžirske resolucije za priporočilo Generalni skupščini ZN-a, naj obravnava prošnjo Palestine o sprejemu v ZN. Slovenija je s še 11 državami glasovala za predlog.

Avtomobilnost Za koliko centimetrov je Peugeot zmanjšal obseg volana?

18.4.2024 18:58

V Avtomobilnosti preverjamo vaše znanje o avtomobilih. Tokrat vas sprašujemo, koliko se je zmanjšal obseg volana v Peugeotu 208?

Evropa V Franciji v napadu z nožem lažje ranjeni osnovnošolki

18.4.2024 18:29

V francoskem mestu Souffelweyersheim v Alzaciji je moški blizu osnovne šole z nožem zabodel enajst in šest let stari deklici. Obe sta dobili lažje poškodbe, 29-letnega napadalca pa je policija kmalu zatem prijela.

Simbolična predaja ključev V Zeleni jami v Ljubljani uradno prevzeli 88 neprofitnih stanovanj

18.4.2024 18:19

V Zeleni jami ob Šmartinski cesti je Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana (JSS) uradno prevzel 88 neprofitnih stanovanj. Direktor Sašo Rink je prepričan, da je to le eden od korakov, ki bodo Ljubljano naredili prijaznejšo za bodoče generacije.

Glasba "Odgrnili smo zastor pred skupino." 40 let zasedbe Bon Jovi na ogled v dokumentarni seriji.

18.4.2024 18:08

Rockerji Bon Jovi razkrivajo svojo 40-letno kariero v novi dokumentarni seriji Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story. V štiridelni oddaji se arhivski posnetki prepletajo z intervjuji zasedbe, ki se leta 2022 odpravlja na svetovno turnejo.

Dediščina Po nekdanjih rimljanskih Karakalovih termah, enem od sedmih Rimskih čudes, je znova stekla voda

18.4.2024 18:01

V Karakalovih termah, eni od najbolj znanih rimskih znamenitosti, so v preteklem tednu odkrili bazen, poimenovan Lo Specchio (Ogledalo). V bazenu kot v zrcalu odsevajo ostanki enega največjih antičnih kopaliških kompleksov.

Odbojka ACH Volley uspešno začel lov na 20. naslov

18.4.2024 17:52

Prvo tekmo finala državnega prvenstva v odbojki je dobila ekipa ACH Volley. S 3:1 je premagala Calcit Volley, kar pomeni, da je obdržala prednost domačega igrišča, ki si jo je priborila s prvim mestom po rednem delu.

Slovenija Bodo trije referendumi na dan evrovolitev? V koaliciji niso soglasni.

18.4.2024 17:49

V petek bodo matični odbori DZ-ja pripravili odloke o razpisu treh posvetovalnih referendumov, čeprav datum njihove izvedbe v koaliciji še ni usklajen. V Svobodi si želijo, da se referendumi izvedejo na dan evropskih volitev.

Slovenija Klakočar Zupančič zavrača očitke o zavlačevanju preiskave o poslovanju podjetij Gen-I in Star Solar

18.4.2024 17:48

Predsednica DZ-ja Urška Klakočar Zupančič bo točko o preiskavi podjetij Gen-I in Star Solar uvrstila na eno od prihodnjih sej, ne želi pa si, da bi DZ ustanavljal komisije na podlagi zahtev oziroma aktov, ki bi se izkazali za neustavne.

Napovedujemo Na oder LGL-ja prihajata Medo in Pujsi iz Cicidoja

18.4.2024 17:17

V Lutkovnem gledališču Ljubljana (LGL) bodo kot zadnjo premiero sezone na oder postavili lutkovno predstavo Medo in Pujsi, ki je nastala po zgodbah pisatelja Sebastijana Preglja in ilustratorja Igorja Šinkovca, ki so najprej izhajale v reviji Cicido.

Film in TV Slava Studia Ghibli se nadaljuje: častno zlato palmo bodo letos prvič podelili kolektivu

18.4.2024 17:11

Filmski festival v Cannesu bo maja s častno zlato palmo počastil legendarni japonski animacijski studio Ghibli, so sporočili organizatorji festivala. Festival v Cannesu bo nagrado prvič namenil kolektivu, in ne posamezniku.

Urban Praprotnik So nam medvretenčne ploščice hvaležne, da tečemo?

18.4.2024 17:05

"Ali menite, da tek škodi ali koristi medvretenčnim ploščicam?" s tem vprašanjem so se na ulice središča Ljubljane podali štirje dvanajstletniki. Če bi vprašali vas, kaj bi odgovorili?

Slovenija "Prihodnost konoplje ni zgolj v liberalnejši ureditvi, temveč v njenem celostnem razumevanju"

18.4.2024 16:53

V parku Zvezda v Ljubljani je potekal tradicionalni Marihuana marš. Letos so organizatorji poudarjali javni interes za legalizacijo konoplje. Vodja shoda Matej Svetina je povedal, da opozarjajo na družbeno, ekonomsko in zdravstveno problematiko.

Stran 1 od 40
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov