Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Novice RTVSLO.SI

Odmevi Han: Žal mi je vsakega, ki odide iz stranke, vesel bom vsakega, ki bo zaradi mene prišel v stranko

15.4.2024 23:16

Matjaž Han po prevzemu vodstva SD-ja pravi, da stranka ni razklana in da pričakuje, da bodo v preostalih dveh letih uresničili obljube. Zavrnil je očitke o zunanjih vplivih na njegovo kandidaturo. Za zdaj zavrača opcijo koalicije z SDS-om.

S. in J. Amerika Trump ob prihodu na sodišče: To je politični pregon, kot ga še ni bilo

15.4.2024 22:01

Nekdanji predsednik ZDA Donald Trump je ob prihodu na newyorško kazensko sodišče na Manhattnu dejal, da je sodni proces proti njemu napad na Ameriko. Sojenje se je začelo z izbiro porotnikov, trajalo pa bo najmanj dva meseca.

Film in TV Orožarka pri filmu Rust obsojena na leto in pol zaporne kazni

15.4.2024 21:51

Sodišče v ameriški zvezni državi Novi Mehiki je orožarko Hannah Gutierrez-Reed obsodilo na 18 mesecev zaporne kazni zaradi uboja snemalke Halyne Hutchins; nesreča, ki se je končala s smrtjo, se je zgodila med snemanjem vesterna Rust leta 2021.

Slovenija Sekretar Volk: Svet je šel tako na slabše, da nihče niti ne pomisli, da bi šel v ZN

15.4.2024 21:38

Kako bo iranski napad na Izrael vplival na slovenska razmišljanja o priznanju Palestine? Zakaj je v Sloveniji toliko ruskih vohunov in zakaj Slovenci bolje opravljajo delo ruskih vohunov od samih ruskih vohunov?

Bližnji vzhod Tariq Ali: Zahod Izraelcem ne želi soditi, oznaka genocid pa je pri tem težava, zato se ji upirajo

15.4.2024 21:32

Ima Iran pravico do samoobrambe, jo imajo Palestinci? Je to, kar gledamo v Gazi, genocid in ali se lahko regionalni konflikt napihne v kako večjo, svetovno vojno? O tem je v oddaji Marcel govoril britanski novinar, zgodovinar in aktivist Tariq Ali.

Arhitektura in oblikovanje Po treh letih se spet odpira "Posoda", zdaj z dodatno zaščito

15.4.2024 21:28

The Vessel, razgledna struktura sredi newyorške poslovne četrti Hudson Yards, se je po odprtju pred petimi leti hitro tudi zaprla: postala je namreč nesrečna zadnja postaja številnih samomorilcev. Zdaj se bo spet odprla, a bo skoke preprečevala mreža.

Liga prvakov v nogometu PSG še nikoli ni napredoval po domačem porazu, zato v Barceloni šteje le popoln napad

15.4.2024 21:00

Nogometaši Barcelone so v najboljšem položaju po prvih tekmah četrtfinala Lige prvakov. V Parizu so si Katalonci priigrali prednost, ki jo bodo skušali ohraniti v torek. Vroče bo na Westfalnu, kjer bo Borussia lovila minimalen zaostanek proti Atleticu.

Atletika Hellen Obiri in Sisay Lemma zmagovalca bostonskega maratona, Kobe zadovoljen s 17. mestom

15.4.2024 20:26

Etiopijec Sisay Lemma in Kenijka Hellen Obiri sta zmagovalca 128. bostonskega maratona. Lemma je zmagal s časom 2:06:17, desetim najhitrejšim časom v zgodovini tega maratona, Obiri pa se je veselila druge zaporedne zmage v Bostonu (2:22:37)

Zdravje Družinski zdravniki opozarjajo na pomanjkanje časa za kakovostno obravnavo pacientov

15.4.2024 20:09

Družinski zdravniki so v javnem pismu opozorili, da jih skrbijo pozivi k zvišanju števila opredeljenih pacientov na družinskega zdravnika, saj zaradi pomanjkanja časa že zdaj bolnikov ne morejo ustrezno obravnavati. Opozarjajo, da jih je kronično premalo.

Film in TV Nasledstvo, The Bear, Ameriška fikcija in Bartonova akademija nagrajenci scenarističnega ceha

15.4.2024 20:01

V nedeljo so na sočasnih ceremonijah v Los Angelesu in New Yorku scenaristi podelili nagrade svojega cehovskega združenja (WGA). Glavne nagrade sta pobrali seriji Nasledstvo in The Bear ter drami Bartonova akademija in Ameriška fikcija.

Jadranska liga Cedevita Olimpija z izjemno slabo obrambo doživela polom v Beogradu

15.4.2024 20:00

Košarkarji Mege so na prvi tekmi četrtfinala Lige ABA odpravili razglašeno Cedevito Olimpijo s 119:98. Izjemni Nikola Đurišić je dosegel 31 točk. Beograjčani so postavili rekord po številu točk na tekmah končnice v Jadranski ligi.

Preberite tudi Vox populi: Malo manj nezadovoljstva z Golobovo vlado

15.4.2024 19:46

Trend padanja podpore vladi in vladnim strankam, ki traja že nekaj zadnjih mesecev, se je ustavil in obrnil v drugo smer. Delo vlade premierja Roberta Goloba kot neuspešno ocenjuje 65,1 odstotka vprašanih.

Zdravje Na odboru za zdravstvo prikimali referendumu glede uporabe konoplje

15.4.2024 19:17

V odboru DZ-ja za zdravstvo so predlog posvetovalnega referenduma o uporabi konoplje ocenili za primernega. Razprava je minila v znamenju očitkov SDS-a, ki so glasovanje obstruirali. Vida Čadonič Špelič (NSi) pa je dejala, da to ni vprašanje za laike.

Dediščina Pri prenovi škofjeloškega Mestnega trga naleteli na ostanke srednjeveškega zidu

15.4.2024 18:45

Za projekt prenove Mestnega trga v Škofji Loki je treba že kmalu po začetku del najti prilagojeno rešitev. Delavci so namreč pri rekonstrukciji vodov na Grabnu, ki je stekla konec februarja, našli arheološke ostaline, ki bi jih bilo treba ohraniti.

Afrika Na donatorski konferenci o Sudanu zaveze o pomoči v vrednosti dveh milijard evrov

15.4.2024 18:38

Na donatorski konferenci za Sudan, ki poteka v Parizu, so se udeleženci zavezali k pomoči v vrednosti dveh milijard evrov. Leto dni po začetku vojne v tej državi je dodatni prispevek v vrednosti pol milijona evrov napovedala tudi Slovenija.

Preostali športi Gimnastična vrsta na EP v Rimini brez Teje Belak

15.4.2024 18:14

Bliža se evropsko prvenstvo v gimnastiki, na katerem bo nastopilo skoraj 600 tekmovalcev, ki se bodo bojevali za zadnje vstopnice za olimpijske igre v Parizu. Slovenska vrsta bo v Riminiju v Italiji nastopila brez izkušene Teje Belak.

Prva liga Šimundžo po remiju v Šiški žalostijo različna dojemanja pravil v nogometu

15.4.2024 18:06

Mariborčani niso bili zadovoljni s točko v Ljubljani proti Bravu (1:1). Po razveljavljenih zadetkih Arnela Jakupovića in Maksa Barišića je bilo jasno, da bo veliko polemik o sojenju.

Prva liga Boj za obstanek bo po remiju v Kidričevem razburljiv do konca

15.4.2024 17:30

31. krog Prve lige se je končal z remijem 1:1 na tekmi med Aluminijem in Kalcerjem iz Radomelj. V boju za obstanek sta tako obe ekipi še naprej pri dnu s po 27 točkami. V medsebojnih tekmah je prednost na strani šumarjev.

Preberite tudi Poljska prejela prvih 6,3 milijarde evrov iz sklada EU-ja za okrevanje

15.4.2024 17:28

Evropska komisija je danes Poljski izplačala prvih 6,3 milijarde evrov iz evropskega sklada za okrevanje in odpornost po pandemiji covida-19.

Evropa Pirc Musar v Prištini: Slovenija močno podpira evropske integracije Kosova

15.4.2024 16:56

Slovenija močno podpira evropske integracije Kosova, saj so ključne za stabilnost celotnega območja, je v Prištini zagotovila predsednica Slovenije Nataša Pirc Musar ob srečanju s kosovsko kolegico Vjoso Osmani.

Gledamo Back to Black

15.4.2024 16:51

Amy Winehouse je bila unikatna, neverjetno nadarjena umetnica. Njeno prekratko življenje bi si zaslužilo iskreno, sočutno obravnavo, kakršne v življenju ni bila deležna. Zaslužilo bi si več kot Back to Black, revizionistično in banalno melodramo.

Preostali športi Deset slovenskih judoistov na EP v Zagreb

15.4.2024 16:45

"Tina Trstenjak je že dosegla dva zaporedna evropska naslova, zato za Slovenijo to ne bo nekaj novega, a zame bi bil to res lep dosežek," je pred EP-jem v Zagrebu povedala Andreja Leški, ki v kategoriji do 63 kg odkrito napoveduje boj za obrambo naslova.

Vojna v Ukrajini V ruskem obstreljevanju Donecka in Harkova ubitih najmanj šest ljudi

15.4.2024 16:24

V mestu Siversk na severu regije Doneck na vzhodu Ukrajine so bili v ruskem obstreljevanju ubiti najmanj štirje ljudje, je sporočil ukrajinski guverner regije Vadim Filaškin. Še dva človeka sta umrla v obstreljevanju regije Harkov.

Gospodarstvo Fajon na Japonskem za okrepitev gospodarskega sodelovanja, na Kitajsko odhaja gospodarska delegacija

15.4.2024 16:11

Zunanja ministrica Tanja Fajon se je na Japonskem sestala z Joko Kamikavo. Zavzela se je za okrepitev gospodarskega in znanstvenega sodelovanja. Kmalu se bo pridružila gospodarski delegaciji, ki se je odpravila na Kitajsko. Je največja odprava po 2009.

Stran 1 od 40
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov