Foto:
Foto:
false
false

Biti vodja v organizaciji pomeni biti sposoben obvladovati organizacijo. Če bi bilo znanja, sposobnosti in veščin, torej kompetenc, iz področja organizacije in menedžmenta več, bi imeli manj nedorečenosti na ravni Evropske unije, države, pokrajine, občine in organizacij. Splošna kriza je tudi pokazatelj nepoznavanja osnov organizacije in menedžmenta. Očitna je torej odsotnost vedenja kako ljudi usmeriti za doseganja dogovorjenih ciljev.

Na Fakulteti za organizacijske študije v Novem mestu že osmo leto izvajamo študijske programe Menedžment kakovosti prve (VS), druge (MAG) in tretje (DR) stopnje, ki so primarno usmerjeni za potrebe izobraževanja in usposabljanja visoko strokovnega, vodstvenega in vodilnega kadra na področju organizacijskih študij.

Poseben poudarek študijskih programov na vseh stopnjah je namenjen ravno razvoju kompetenc, ki so potrebne za nenehno obvladovanje in razvoj kakovosti ter poslovne odličnosti. Ker v izobraževalni proces vključujemo strokovnjake iz domačega in mednarodnega okolja, ki v sklopu predavanj zagotavljajo teoretična znanja s poudarkom na najboljših praksah, študentje pridobijo uporabna znanja, ki jih potrebujejo pri svojem delu.

Razlogi za študij menedžmenta na Fakulteti za organizacijske študije v Novem mestu.

  • Predavatelji z bogatimi izkušnjami v praksi.
  • Študijski programi za boljšo zaposljivost.
  • Izbirni predmeti z različnih področji.
  • Hitra odzivnost študentskega referata.
  • Timsko delo v majhnih skupinah.
  • Osebni pristop do študentov.
  • Mednarodno sodelovanje.
  • Urnik prilagojen zaposlenim študentom.
  • Študij v ekonomsko najuspešnejši regiji.

Do kompetenc tako s teoretičnimi znanji kot tudi praktičnimi izkušnjami.

Poleg rednih študijskih dejavnosti v sodelovanju z gospodarstvom pripravljamo različne dodatne aktivnosti, kot so poletne šole z aktualnih področij, posebej s področja sistema vodenja kakovosti. Poleg uporabnih znanj in primerov dobrih praks udeleženci pridobijo certifikat za notranjega presojevalca po sistemu kakovosti ISO 9001:2015, ki ga lahko uporabljajo kot dodatno kvalifikacijo pri svojem kariernem razvoju.

Fakulteta pa ne ponuja le povezovanja z gospodarstvom, pač pa omogoča tudi mednarodno sodelovanje študentov v okviru programa Erasmus+, za katero se vsako leto odloči več študentov (London, Praga, Madrid, Varšava, Zagreb, Lublin in mnoga druga mesta po Evropi).

Možnost sodelovanja na domačih in mednarodnih konferencah fakultete in njenih partnerjev, vključevanje v projektno in raziskovalno delo ter spodbujanje lastne ustvarjalnosti pa so le ene izmed prednosti, ki jih pridobite s študijem na Fakulteti za organizacijske študije v Novem mestu.

Do zavidljivih rezultatov z lastnim zgledom.

S certifikatom sistema vodenja po ISO 9001 in ISO/IEC 27001 izkazujemo svojo zavezanost h kakovosti in odličnosti poslovanja, s čimer dajemo zgled našim študentom, ki preko predavanj, vaj in individualnega dela ponotranjijo načela kakovosti in le ta postanejo del njihovega tako poslovnega kot tudi osebnega življenja.

Diplomanti študijskih programov Menedžment kakovosti tako pridobijo ustrezna teoretična in strokovna znanja s področja organizacije in menedžmenta, nadgradijo svoje kompetence ter postanejo željeni sodelavci vsake organizacije, ki stremi h kakovosti in odličnosti svojega poslovanja.