Foto: AP
Foto: AP
Foto: AP

Trenutna cena delnice je okoli 335 dolarjev.

Fortrade je za vse, ki si želite pridobiti znanje o trgovanju s ceno delnic Tesle preko finančnih pogodb za razliko v ceni (ti. CFD-ji) ali pa si preprosto želite razširiti znanje in se naučiti nekaj novega od sodobnega trgovanja, pripravil brezplačen priročnik "Kako trgovati s ceno delnic Tesla."

Priročnik je prilagojen za vse ravni znanja in ga lahko prenesete preko povezave spodaj po vnosu osnovnih podatkov.



Petkov večer, 28. julij 2017, je bil pomemben trenutek za podjetje Tesla Motors. Elon Musk, generalni direktor podjetja, je predal ključe svojih prvih mainstream avtomobilov, Modela 3, tridesetim delavcem.

Akcija simbolizira prvi korak transformacije Tesle od proizvajalca luksuznih avtomobilov na proizvajalca za množični trg. Doslej je Tesla proizvedel le 50 izvodov Modela 3, od katerih je 20 takšnih, ki se uporabljajo za preverjanje in potrjevanje. Po mnenju generalnega direktorja se pričakuje, da se bo proizvedlo avgusta letos, še 100 izvodov tega modela. Če bo šlo vse po razvojnem načrtu, bi morala proizvodnja zelo hitro napredovati, če upoštevamo, da Tesla načrtuje proizvodnjo 20.000 kopij Modela 3 decembra letos.

Izklicna cena za ta avto je 35.000 $, kar je najcenejši model do sedaj. Pospeševanje od 0 do 96 km na uro doseže v 5,6 sekunde, in lahko razvije najvišjo hitrost do 210 km na uro. Avtopilot je dodatna oprema in jo je mogoče kupiti za dodatnih 8.000 $. Z drugimi besedami, z izboljšanjem programske opreme avto postane bolj neodvisen. Več kot 500.000 ljudi je že plačalo aro v višini 1.000 $ in si rezerviralo svoje mesto v vrsti za dostavo, ki bo za mnoge trajala do leta 2019. Ko se vse sešteje, je več kot 500 milijonov $ v depozitih in potencialno več kot 17,5 milijard prihodkov za Teslo, če upoštevamo začetno ceno 35.000 $.

Vendar pa bo v naslednjih nekaj mesecih Tesla pod velikim pritiskom, če upoštevamo, da avtomobilska industrija in Wall Street pozorno spremljajo, ali je družba sposobna izpolniti svoje obveznosti in uspešno proizvodnjo avtomobila za množični trg. Čeprav naloga ni preprosta, je glavni izvršni direktor družbe optimističen in prepričan, da bo Tesla lahko dosegla svoj cilj do konca prvega leta, in to je tedenska proizvodnja 5.000 avtomobilov.

V sredo, 2. avgusta, je Tesla razkrila javnosti svoje četrtletne rezultate. Javnost bo še naprej pozorno spremljala podatke o prihodnjih proizvodnih načrtih družbe.

Brezplačen vodič "Kako trgovati s ceno delnic Tesla" prenesite tukaj.

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.


Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete. To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakršnem koli finančnem instrumentu. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Fortrade ne prevzema odgovornosti za kakršno koli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršne koli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.