V očesnem centru Morela okulisti so oči operirali že več kot štiridesetim zdravnikom najrazličnejših specializacij, med njimi tudi sedmim oftalmologom. Foto:
V očesnem centru Morela okulisti so oči operirali že več kot štiridesetim zdravnikom najrazličnejših specializacij, med njimi tudi sedmim oftalmologom. Foto:
mag. Kristina Mikek, specialist oftalmologije
mag. Kristina Mikek, specialist oftalmologije
V očesnem centru Morela okulisti za lasersko odpravo dioptrije uporabljajo zadnjo generacijo Femtosekundnega laserja AMO Intralase IFS.
V očesnem centru Morela okulisti za lasersko odpravo dioptrije uporabljajo zadnjo generacijo Femtosekundnega laserja AMO Intralase IFS.

Zdravniki sami priznavajo, da so pri kakršnemkoli kirurškem posegu glede izbire zdravnika najbrž nekoliko bolj zahtevni kot običajni pacienti. Tudi pri odpravi dioptrije ni nič drugače.

V očesnem centru Morela okulisti so oči operirali že več kot štiridesetim zdravnikom najrazličnejših specializacij, med njimi tudi sedmim oftalmologom. Večina je kliniko izbrala zaradi strokovnosti.

Pravijo, da se kot zdravniki še bolj zavedajo, da so za dober izid posega ključni znanje, izkušnje, sodobna medicinska oprema in seveda zaupanje v očesnega kirurga. Ko so sami v vlogi pacienta, od zdravnika pričakujejo, da se jim posveti in jim razumljivo pojasni prednosti posega, pa tudi vsa tveganja.

Že po prvem pregledu bo strokovnjak ugotovil, ali ste primeren kandidat za poseg oziroma kakšna vrsta operacije je najprimernejša za vaše težave z vidom. Z novimi tehnologijami so vaše možnosti danes še večje, rezultati pa še boljši.

mag. Kristina Mikek, specialist oftalmologije

Ko je korekcijo dioptrije potrebovala dr. Kristina Mikek, glavna očesna kirurginja iz očesnega centra Morela okulisti, je bila njena odločitev preprosta. Za poseg je izbrala najsodobnejšo metodo Femto iLASIK, ki omogoča najhitrejše okrevanje, in kolegico dr. Uršo Pečjak, ki ji je popolnoma zaupala.

»Dobro sem videla že isti večer po posegu. Da res vidim drugače kot prej, pa mi je bilo jasno nekaj dni po operaciji, ko sem gledala gimnastični nastop svoje hčerke in sem jo na odru prvič zelo dobro videla tudi v oči.«

prof. dr. Matjaž Zwitter, dr. med., specialist radioterapije in onkologije

»Pred tremi leti so mi ugotovili zamotnitev leče na obeh očesih in tako veliko zmanjšanje vidne ostrine, da je bila operacija neizogibna. Za poseg v očesnem centru Morela okulisti sem se, priznam, odločil iz radovednosti. Zanimalo me je namreč, kako deluje nov zasebni center. Tako sem se dogovoril za pregled, in ker sem bil z obravnavo nadvse zadovoljen, sem se odločil, da me pri njih tudi operirajo.«

prim. Marko Demšar, dr. med., specialist radiologije

»Delo dr. Vesne Morela in njene hčerke dr. Kristine Mikek spremljam že dolgo časa, še iz obdobja, ko niti pomislil nisem, da bom kdaj tudi sam potreboval kirurški poseg. Oftalmologija ni moje ožje strokovno področje, vendar vem, da v očesnem centru Morela okulisti premikajo meje možnega na področju očesnih operacij. Zato ob pojavu sive mrene moja odločitev za izbiro klinike ni bila težka.«

Marjan Fabjan, dr. med., specialist plastične kirurgije

»Razumljivo je, da zdravnik v vlogi pacienta zaradi znanja o možnih zapletih in komplikacijah mnogo težje sprejema odločitev za poseg. Imeti mora zelo močne argumente, da se med tehtanjem tehtnica prevesi na stran pozitivne odločitve. Vse to sem ob odločanju doživljal tudi sam, vendar sta me strokovnost, še bolj pa neverjetna človeška toplina in energija dr. Mikekove prepričali. Vesel sem, ker sem odločil pravilno.«

Urša Pečjak, dr. med., specialist oftalmologije

»Zdravniki smo najbrž najzahtevnejši pacienti, ker smo kritični in ničesar ne maramo prepustiti naključju. Sama sem dr. Kristini Mikek popolnoma zaupala in se kljub temu, da sem oftalmologinja, nisem vtikala v meritve in nastavitve, pač pa sem popolnoma sledila njenim navodilom. In odkar sem na lastni koži občutila, kar vsakodnevno občutijo pacienti pred posegom in po njem, se z njimi lahko še bolj odprto pogovorim tudi o tistih najbolj drobnih skrbeh, na katere ne pomisliš, dokler sam nisi v vlogi pacienta.«

Če bi tudi vi radi videli ostro brez očal ali kontaktnih leč, se naročite na brezplačni posvet​ in izvedeli boste vse o možnostih odprave dioptrije.

V očesnem centru Morela okulisti za lasersko odpravo dioptrije uporabljajo zadnjo generacijo Femtosekundnega laserja AMO Intralase IFS. Zadnja tehnološka novost v njihovi kliniki pa je uporaba laserskega sistema CATALYS® Precision Laser System tudi pri posegih vstavljanja znotrajočesne leče, s katerim odpravljajo starostno daljnovidnost.

V Sloveniji so pred šestimi leti kot prvi center za lasersko odpravo dioptrije pridobili akreditacijo najuglednejše ameriške akreditacijske ustanove za zdravstvene organizacije Joint Commision International.