Mobilni telefon je naš stalni spremljevalec. Zakaj ga ne bi uporabili za plačevanje? Foto:
Mobilni telefon je naš stalni spremljevalec. Zakaj ga ne bi uporabili za plačevanje? Foto:
Plačevanje je izjemno preprosto in poteka na popolnoma enak način kot z brezstično kartico, le da k terminalu POS namesto kartice prislonite mobilni telefon.
Plačevanje je izjemno preprosto in poteka na popolnoma enak način kot z brezstično kartico, le da k terminalu POS namesto kartice prislonite mobilni telefon.
Mobilno denarnico Abadenarnica si lahko brezplačno prenesete iz spletne trgovine Google Play.

Dogaja se, da doma pozabimo denarnico, medtem ko je mobilni telefon naš stalni spremljevalec, ki ga imamo vedno pri sebi. Vsi, ki ste naklonjeni novim tehnologijam, se boste zato gotovo razveselili informacije, da imamo na trgu novo mobilno denarnico Abadenarnica, ki jo je predstavila Abanka. Gre za storitev brezstičnega plačevanja z mobilnim telefonom.

Plačevanje je izjemno preprosto in poteka popolnoma enako kot z brezstično kartico, le da k terminalu POS namesto kartice prislonite mobilni telefon. Takšen način plačila lahko pri nas opravite na številnih prodajnih mestih večjih trgovskih verig in bencinskih servisov, pa tudi v manjših trgovinah in storitvenih dejavnostih. Skratka, povsod, kjer ste že do zdaj brezstično plačevali s kartico. Njegovi prednosti sta pohitritev izvedbe plačila in tudi dodatna varnost pri plačevanju, saj kartice oz. telefona pri plačevanju ne izpustite iz rok.

Kako do mobilne denarnice Abadenarnica?

Brezplačno si jo lahko prenesete iz spletne trgovine Google Play. Omogoča brezstično plačevanje s plačilnimi karticami, ki jih ima uporabnik prijavljene v svoji mobilni denarnici. Namenjena je strankam Abanke, ki so uporabniki pametnih mobilnih naprav (z operacijskim sistemom Android verzije Lollipop 5.0 ali višje in tehnologijo NFC) ter Abančnih plačilnih kartic Maestro in Mastercard. Če banka že ima vaše podatke (davčna številka in številka mobilnega telefona), vam za prijavo mobilne denarnice Abadenarnica ni treba obiskati poslovalnice.

Ali je mobilno plačevanje varno?

Vsi, ki imate pomisleke glede varnosti mobilnega plačevanja, ste lahko brez skrbi. Plačevanje z Abadenarnico je varno. Svoj telefon imate ves čas v rokah, poleg tega ga morate pred izvedbo plačila odkleniti. Podatki o karticah niso shranjeni na mobilni napravi, ampak se prenašajo izključno v trenutku plačevanja s telefonom. Transakcije pri plačevanju s telefonom potekajo enako kot transakcije, ki so opravljene z brezstičnimi karticami. Prav tako mobilni operaterji ne prejemajo podatkov o karticah in opravljenih transakcijah.

Spoznajte prednosti mobilnega plačevanja

V Abanki se zavedajo, da vse novosti potrebujejo nekaj časa, da zares zaživijo. Zato uporabo Abadenarnice spodbujajo tudi z nagradno igro, v kateri lahko med drugim osvojite mobilni telefon Samsung Galaxy S9.