Foto:
Foto:
false
false
false

Tekom tega in naslednjega tedna se pričakujejo objave poročil o zaslužkih skoraj vseh največjih svetovnih podjetij, kar bo zagotovo vplivalo na ceno njihovih delnic in ustvarilo odlične priložnosti trgovcem na svetovni borzi. Podroben vodič, kako se lahko tudi vi vključite na svetovno borzo in izkoristite objave, kot tudi celoten koledar vseh objav za naslednja dva tedna, lahko prevzamete tukaj.

Microsoft bo v četrtek objavil poročilo o poslovnih rezultatih

V četrtek, 27. aprila, bi moralo podjetje Microsoft objaviti finančno poročilo za tretji kvartal fiskalnega leta 2017. Samo nekaj dni pred objavo rezultatov se cena delnice Microsoft-a giba blizu rekordno visoke vrednosti, ki je bila dosežena v mesecu aprilu. Microsoft je brez dvoma eno izmed največjih podjetij z dobrim uspehom na Wall Street-u, ki je tekom leta 2016 ustvarila rast cene delnic za 16%, od začetka letošnjega leta je cena delnice zrasla za 5%.

Koledar objav in vodič za trgovanje lahko brezplačno prevzamete tukaj.

„Cloud“ trg

Uspeh Microsoft-a je pripisan storitvam „clouda“. V prejšnjem kvartalu je Microsoft Azure ustvaril rast prihodkov celo za 93%. Čeprav je Azure največji konkurent Amazon Web Service-a, je potrebno še veliko narediti, da bi lahko prevzel prestol Amazonu. Konec leta 2016 je AWS (Amazon Web Services) kontroliral 40% „cloud“ trga, medtem ko so trije preostali igralci Microsoft, Google in IBM skupaj kontrolirali 23% „cloud“ trga.

Koledar objav in vodič za trgovanje lahko brezplačno prevzamete tukaj.

Microsoft-ovi poslovni rezultati za predhodni kvartal

Konec januarja letos je Microsoft objavil poslovne rezultate za drugi kvartal, ki so presegli pričakovanja, kar je vplivalo, da cena delnice doseže rekordno visoko vrednost. Poročilo je pokazalo da je „cloud“ poslovanje prineslo 6,86 milijarde dolarjev prihodkov v drugem kvartalu fiskalnega leta. Poleg tega je podjetje objavilo zaslužek 83 centov po delnici in prihodke 26,07 milijarde dolarjev. Analitiki so pričakovali 79 centov zaslužka po delnici in poslovne prihodke 25,3 milijarde dolarjev.

Koledar objav in vodič za trgovanje lahko brezplačno prevzamete tukaj.

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.


Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete. To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakršnem koli finančnem instrumentu. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Fortrade ne prevzema odgovornosti za kakršno koli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršne koli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.