Foto:
Foto:

Po 15 letih zastopanja švedske nacionalne nogometne ekipe se je kapetan moštva Zlatan Ibrahimović zahvalil svojim številnim oboževalcem in razkril, da je odigral zadnjo tekmo v rumenem švedskem dresu. Novi video družbe Volvo Cars prikaže ta pomemben in prelomen trenutek, zatem pa oriše še Zlatanovo pot nazaj na Švedsko.

Vabimo vas, da si celoten video ogledate tukaj:

V videu se Zlatan z družino v novem Volvu V90 odpravi na čustev polno pot, na kateri podoživlja vzpone in padce v karieri. Spominjanje se konča v delavski soseski Rosengård v mestu Malmö, kjer se je Zlatanova športna pot začela.

“Sodelovanje pri videu je bilo seveda zelo čustveno, a prišel je čas, da žogo predam novim generacijam. Zdaj moram gledati naprej in ne nazaj. Novo potovanje se začenja – tako zame kot za Volvo,” je dejal Zlatan Ibrahimović.

Zlatanova nogometna kariera se je začela v klubu Malmö konec devetdesetih let. Švedski napadalec je hitro prestopil v klub Ajax, s čimer se je pričela sijajna nogometna kariera, ki ga je vodila v italijansko, francosko in špansko ligo. Tu je igral za klube, kot so Paris St-Germain, Barcelona, Juventus, Inter Milan in AC Milan.

“Zelo smo ponosni, da smo imeli z Zlatanom priložnost deliti ta osebni trenutek v njegovem življenju in karieri. Kot zelo pomemben ambasador Švedske je pokazal, da je lahko človek tudi po koncu nekega obdobja še naprej ponosen na svoje vrednote in začetke,” je dejal Anders Gustafsson, starejši podpredsednik družbe skupine Volvo Car za Evropo, Bližnji Vzhod in Afriko.

Zlatan je prejel nagrado Zlata žoga za švedskega igralca leta rekordnih desetkrat, od tega devetkrat zaporedoma med leti 2007 in 2015. Njegova pogodba s klubom Paris St-Germain se je pravkar zaključila in po poročanju medijev je Zlatan tik pred tem, da podpiše novo pogodbo z enim od najboljših klubov.

Po začetnem uspehu s prvim Volvovim in Zlatanovim videom ‘Prologue’ je svetovno znani skladatelj Hans Zimmer ustvaril novo glasbeno delo za drugi video 'Epilogue’, ki obravnava tematiko konca ene zgodbe in začetka naslednje.