Na MMC-ju smo s fotonatečajem izbrali štiri fotografije, ki so bile nagrajene. Najdete jih spodaj. Foto: Reuters
Na MMC-ju smo s fotonatečajem izbrali štiri fotografije, ki so bile nagrajene. Najdete jih spodaj. Foto: Reuters


Na Živalskem otoku smo priredili fotografski natečaj, kjer smo izbrali najboljše fotografije vaših hišnih živali. Sodelovali ste lahko vsi ljubiteljski in tudi profesionalni fotografi. Pogoj je bil, da je prijavljena fotografija v celoti vaše avtorsko delo in da ne krši nobenih avtorskih ali katerih koli drugih pravic tretjih oseb.
Ideja našega fotografskega natečaja je bila v fotografski objektiv ujeti trenutke, ki ste jih preživeli s svojim psom, mačko ali drugo živaljo. Najboljše fotografije smo nagradili, nagrade so naslednje:
1. Nagrada: bon v vrednosti 40 EUR (Šolska veterinarska ambulanta BIC Ljubljana; za pse in mačke: preiskava blata za ugotavljanje notranjih zajedavcev, preiskava kožuha in zunanjih sluhovodov za ugotavljanje zunanjih zajedavcev + sredstvo za zatiranje notranjih zajedavcev in kožni nanos za zatiranje zunanjih zajedavcev)
2. Nagrada: bon v vrednosti 35 EUR (Soho Grooming; nagrada vključuje izbrane storitve v salonu za nego psov Soho Grooming: striženje s strojčkom in škarjami, trimanje šnavcerjev, terierjev, ostrodlakih jazbečarjev in španjelov, kopanje, razčesavanje, nega oči, nohtov in ušes, svetovanje)
3. Nagrada: bon v vrednosti 30 EUR (Šolska veterinarska ambulanta BIC Ljubljana; za pse in mačke: preiskava blata za ugotavljanje notranjih zajedavcev, preiskava kožuha in zunanjih sluhovodov za ugotavljanje zunanjih zajedavcev + sredstvo za zatiranje notranjih zajedavcev.)
4. Nagrada po izboru uporabnikov Facebooka (od 15. do 25. maja): bon v vrednosti 40 EUR (Šolska veterinarska ambulanta BIC Ljubljana; za pse in mačke: preiskava blata za ugotavljanje notranjih zajedavcev, preiskava kožuha in zunanjih sluhovodov za ugotavljanje zunanjih zajedavcev + sredstvo za zatiranje notranjih zajedavcev in kožni nanos za zatiranje zunanjih zajedavcev).

Vsem, ki ste poslali svoje fotografije, se za sodelovanje zahvaljujemo, nagrajencem sledečih fotografij pa iskreno čestitamo!

1. nagrada: "Naš kuža Ben uživa na planinskih in manj planinskih potih. V hribe se odpravi dobre volje, vedoč, da bo preživel enkraten dan v neokrnjeni naravi. Samo poglejte ta nasmeh!" Foto: MMC RTV SLO
2. nagrada: "Mačka je štiri leta stara mešanka po imenu Mili. Majhna je. Kosmata. Siva. Kolerik. Obožuje travo. Vodo pije iz naših kozarcev. Včasih se ji kakci prilepijo na dlake ob riti in jih nosi po stanovanju. Ko mi jemo, gre še ona jest. Obvlada parkour (skoke). Ob jutranji budilki te pride žgečkat z brčicami po obrazu. Sredi filma se brezsrčno usede pred TV. Živela bi v omari. Rada ima slanico za olive in parmezan. Boji se sesalca. Igra se s smetmi. Ko zagleda mrčes, oddaja čudaške zvoke. Iz ust ji smrdi po ribicah. Rada je na visokem. Včasih požre navadno elastiko. Točno ve, v katerem predalu so priboljški. Izležava na jedilni mizi. Na trenutke nas ignorira. Ko smo dolgo zdoma, se ob prihodu na vhodnih vratih objestno dere. Bruha kar po tleh. Spi v najbolj nemogočih položajih. Ni ljubiteljica škatel. Vegetarijanka je. Obsesivno se čisti. Odkar je brez rodil, je še prav posebej razmazana, crkljiva, pozornosti potrebna in ... debela. Radi jo imamo." Foto: MMC RTV SLO
3. nagrada: "Na vaš fotonatečaj pošiljam fotografijo našega zajčka Pikija. Svojcem smo želeli za velikonočne praznike poslati voščilnico z našim Pikijem, zato smo ga dali v spomladansko košarico s praznično okrasitvijo. Piki je priden zajček in vajen poziranja. Naslov fotografije je Velikonočni zajček Piki." Foto: MMC RTV SLO
4. nagrada (25. maja 63 všečkov do 23:59): "Silas, princeska za en dan." Foto: MMC RTV SLO