BoBo/Borut Živulović Foto:
BoBo/Borut Živulović Foto:

Včerajšnja seja univerzitetnega kliničnega centra Maribor je postregla z zadovoljstvom svetnikov s poslovanjem bolnišnice. Ta je sicer v prvem trimesečju poslovala z milijonsko izgubo, ampak se bo ta brez dodatnih finančnih obremenitev izravnala. To pa predvsem na račun marčevskega dviga cen zdravstvenih storitev.

Strokovni direktor mariborskega UKC dr. Matjaž Vogrin je pripravil program za rešitev krize z anesteziologi. Mnogi ukrepi, med drugim tudi načrtovano zaposlovanje, naj bi v nekaj letih stanje normalizirali. K dodatni optimizaciji pa bo pripomogla tudi ustanovitev nove anesteziološke ambulante.

Na opravljanje rednega programa operacij pa naj ne bi vplival niti iztek sporne pogodbe z reškimi anesteziologi, ti avgusta v Maribor ne bodo več prihajali. UKC se je namreč v zadnjem času tako kadrovsko okrepil, da bo lahko celoten program izvedel s specialisti iz drugih slovenskih bolnic.

Anonimkam bodo naredili konec

Odnose v mariborskem UKC-ju že nekaj časa načenjajo tudi anonimke. Zadnja je bila proti predstojniku ginekološkega oddelka dr. Igorju Butu in ga obtožuje korupcije in nestrokovnega ravnanja. Navedbe v pismu sta včeraj ovrgla direktor UKC-ja Vojko Flis in But. Ob tem pa so svetniki zavoda predlagali, da bodo težave s tovrstno komunikacijo morali začeti reševati sistemsko.