Foto: BoBo
Foto: BoBo

Sindikat poklicnih gasilcev ima od danes novo vodstvo. Dozdajšnji predsednik Aleksander Ogrizek se je po 10 letih na čelu sindikata poslovil, novi predsednik Anton Drenik pa v prvi vrsti napoveduje boj za čimprejšnje sprejetje kolektivne pogodbe.

Po uspešnem dvigu plač gasilcev, občutnem povečanju članstva v sindikatu in aktivnem sodelovanju pri odpravi plačnih anomalij v skupinah I in J, bo novo vodstvo gasilskega sindikata vse moči usmerilo v sprejetje kolektivne pogodbe. Predsednik Anton Drenik pojasnjuje, da je ta že v veliki meri pripravljena. Njeno sprejetje pa je odvisno od sodelovanje z novo vlado. Prioriteta sindikata ostaja tudi sprejetje zakona o gasilstvu, ki bi razrešil zavarovanja in odprta razmerja med poklicnimi in prostovoljnimi gasilci.

Na sodišču pa je še vedno odprta tudi tožba glede zneska za malice v nočnem delovnem času. Pri tem sodnem procesu nadaljnje sodelovanje napoveduje tudi dozdajšnji predsednik sindikata Aleksander Ogrizek, ki pravi, da bo sodeloval do konca. Ogrizek se je odločil, da ne bo več kandidiral za nov mandat predsednika sindikata, saj je tik pred upokojitvijo.

Sicer pa v gasilskem sindikatu napovedujejo, da bodo še naprej povečevali članstvo. Želijo pa si tudi aktivnejšega sodelovanja z novo državno vlado.