Klemen Miklavič. Foto: BoBo
Klemen Miklavič. Foto: BoBo

"Preprosto zato, ker ne bi bilo odgovorno, če se ne bi ponudil še enkrat v izvolitev za župana. Projekti, ki smo jih začeli, so dolgoročni in zahtevajo več časa, da se jih uresniči. Samo stanovanja poglejte – prej gradnja stanovanj ni bila prioriteta, mi smo iz te problematike naredili prioriteto, potem pa je bilo treba pripraviti zemljišča, ustrezne prostorske akte, da bomo videli gradnjo večje stanovanjske četrti in večja območja stanovanjskih hiš," je dejal Klemen Miklavič.

Pripravljeni projekti bodo po napovedih Miklaviča in liste Goriška.si uresničeni čez od deset do dvajset let. Ob tem je omenil ureditev odvodnjavanja, za kar so že pridobili finančna sredstva, to pa bo omogočilo gradnjo nove stanovanjske in poslovne četrti v središču mesta in gradnjo nove železniške postaje, ki bo dobrodošla posodobitev ob večjem številu gostov ob dogajanju v Evropski prestolnici kulture in bo dodatna priložnost za prihodnji razvoj mesta.

"Pripravljamo prizorišča nove Evropske prestolnice kulture. Poleg parka Rafut, ki se že obnavlja, tudi vilo Rafut, območje okrog železniške postaje. V celotni četrti bodo nastajali tako raziskovalni centri kot študentski domovi in stanovanja," je še naštel Miklavič.

Novogoriški župan je med načrti poudaril tudi urejanje novih poslovnih con, vlaganje v gospodarski razvoj, šolstvo, kakovost bivanja, šport in turizem ter kmetijstvo in podeželje.
"Na dolgi rok se vidimo kot velika čezmejna urbana cona, ki je prestolnica velike čezmejne regije. Smo del severnojadranskega območja, obetajo se nam investicije, imamo dostop do morja, imamo železniško omrežje, ki ga je treba okrepiti, da se bosta ob njem lahko razvijala gospodarstvo in poselitev," je še dejal kandidat.

Tako kot pred štirimi leti je njegova lista Goriška.si zapolnila tudi kandidatno listo za letošnje lokalne volitve. Vodja gibanja Goriška.si Luka Manojlović je na današnji novinarski konferenci poudaril, da si želijo predvsem nadaljevati delo, ki so ga začeli pred štirimi leti. Na predstavitvi županske kandidature je bilo tudi nekaj kandidatov za mestne svetnike. Med njimi je nekaj sedanjih svetnikov, nekaj pa je na listi tudi popolnoma novih imen.

Kandidaturo za župana Mestne občine Nova Gorica so poleg Miklaviča doslej vložili tudi stranka SD z županskim kandidatom Tomažem Horvatom, Gibanje Svoboda, ki stavi na Sama Turela, SDS v boj pošilja Damjano Pavlica, Levica pa Andreja Pelicona.