Policisti s predlogom vlade niso bili zadovoljni. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Policisti s predlogom vlade niso bili zadovoljni. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.

Predsednik Sindikata policistov Slovenije Zoran Petrovič je pojasnil, da je vladna stran predstavila dva približevalna predloga, s katerima sindikati niso bili zadovoljni, saj ne prinašata celovite rešitve. Za TV Slovenija je povedal, da so vseeno zbližali stališča, še vedno pa se pogajajo o plačah. Tudi ocene, koliko bi izpolnitev vseh zahtev stale, so se z 90 skrčile na 30 milijonov evrov. Z vlado se bodo najverjetneje znova sešli v četrtek.

Za predlog, ki so ga podali na sindikalni strani, pa so vladni pogajalci ocenili, da morajo pridobiti dodaten mandat.

Predstavniki policijskih sindikatov, ki vodita stavko od 18. novembra lani, so se z vladno pogajalsko stranjo, ki jo vodi ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar, nazadnje sešli pred božičnimi prazniki. Po takratnem dogovoru je Györkös Žnidarjeva na začetku januarja sindikalistom predstavila gradivo z zahtevanimi izračuni oziroma simulacijami glede odprave plačnih anomalij.

Predlog so v sindikatih označili za nesprejemljiv. Zadovoljni niso bili s predlagano višino in načinom reševanja plačnih anomalij, ki da se ne rešujejo celovito. Glede vsebine današnjih pogajanj in podanih predlogov pa je Petrovič dejal, da o njih ne more govoriti, saj pogajanja še potekajo.

Pogajanja s policisti spet padla v vodo
Pogajanja s policisti spet padla v vodo