Maskota letošnjega svetovnega prvenstva v nogometu je volk Zabivaka. Foto: SOJ RTV SLO/FIFA
Maskota letošnjega svetovnega prvenstva v nogometu je volk Zabivaka. Foto: SOJ RTV SLO/FIFA
Komentatorji
Ivo Milovanovič, Urban Laurenčič, Tomaž Hudomalj, Andrej Stare, Aleš Potočnik in David Jakopič bodo komentirali tekme letošnjega svetovnega prvenstva. Foto: SOJ RTV SLO/Matej Kolaković.
Jerković in Bašelj
Saša Jerković in Anže Bašelj bosta vsak dan izmenično vodila studijski programa na TV SLO 2. Foto: SOJ RTV SLO/Matej Kolaković.
Valovci
Ekipa Vala 202 v postavi v Boštjan Janežič, Aljaž Golčer in Luka Petrič bo v domove naših poslušalcev prinašala ekskluzivne zgodbe, tematske prispevke ter utrip s prizorišč 21. svetovnega prvenstva v nogometu. Foto: SOJ RTV SLO/Matej Kolaković.
Mladen Dabanović
Posebni analitik MMC-ja bo nekdanji slovenski reprezentant Mladen Dabanović, ki bo pisal kolumne in v studiu razglabljal o aktualnih dogodkih. Foto: SOJ RTV SLO/MMC RTV SLO.

RTV Slovenija bo v prihodnjih tednih v svojih televizijskih in radijskih programih ter na spletnem portalu www.rtvslo.si prenašala in vsebinsko pokrivala največji športni dogodek tega leta – FIFA svetovno prvenstvo v nogometu 2018. Za naslov evropskega prvaka se bo v enajstih ruskih mestih pomerilo 32 reprezentanc. Branilci naslova so Nemci.

Televizija Slovenija
Med 14. junijem in 15. julijem 2018 bomo na Televiziji Slovenija prenašali svetovno prvenstvo v nogometu. Televizija Slovenija bo pripravila kar 180 ur premiernega programa. Na drugem programu Televizije Slovenija si boste lahko ogledali vseh 64 tekem, od tega 56 v neposrednem prenosu, ki jih bodo komentirali Ivo Milovanovič, Urban Laurenčič, Tomaž Hudomalj, Andrej Stare, Aleš Potočnik in David Jakopič. Za analizo in nogometne zgodbe bo poskrbljeno v studijskem programu, ki ga bosta vsak dan izmenično vodila Saša Jerković in Anže Bašelj. V drugi polovici prvenstva se bosta s prizorišč s posebnimi zgodbami javljala tudi novinar Simon Šparavec in snemalec Gregor Kos, svoje pa bo dodala tudi naša moskovska dopisnica Vlasta Jeseničnik.
Prvo tekmo, ki bo na sporedu v četrtek, 14. junija 2018, ob 16. uri bo na TV SLO 2 komentiral Andrej Stare. Pomerili se bosta reprezentanci Rusije in Savdske Arabije. Finale, ki bo na sporedu v nedeljo, 15. julija 2018, na stadionu Luzhniki Lužniki v Moskvi, bo na TV SLO 2 komentiral Urban Laurenčič.

Drugi program Radia Slovenija – Val 202
Ekipa Vala 202 v postavi v Boštjan Janežič, Aljaž Golčer in Luka Petrič bo v domove naših poslušalcev prinašala ekskluzivne zgodbe, tematske prispevke ter utrip s prizorišč 21. svetovnega prvenstva v nogometu. Poleg zgodb s prizorišč bo svetovno prvenstvo tradicionalno prisotno tudi v rednih športnih oddajah Vala 202, dnevno v dopoldanskem in popoldanskem NaValu na šport (ob 9.15 in 17.45), tedensko pa tudi v Športni soboti (vsako soboto med 19.30 in 22.00) in v Nedeljskem športnem popoldnevu (vsako nedeljo od 13. do 19. ure).Naval na šport se je začasno že spremenil v Naval na mundial, kjer z zanimivimi zgodbami odštevamo do začetke tega največjega športnega spektakla letošnjega leta. Vsak dan okoli 11-te ure bomo za poslušalce pripravili posebno pogovorno oddajo Žoga je okrogla, ki ji lahko sledite tudi v podcastu. Poleg aktualnih tem bomo za naše poslušalce pripravili tudi zanimiv zgodovinski sprehod skozi dosedanja prvenstva. Zaključek prvenstva od četrtfinala dalje pa boste lahko spremljali tudi z oglašanji v živo v popoldnevih in večerih na Valu 202.

Multimedijski center RTV Slovenija
Tudi Multimedijski center bo junija in julija dihal s svetovnim prvenstvom v nogometu. Na spletni strani www.rtvslo.si smo pripravili poseben podportal www.rtvslo.si/sp2018, ki je v celoti posvečen svetovnemu nogometnemu prvenstvu. Na njem bomo predstavili vse udeleženke prvenstva, obdelali statistične podatke, zgodovino in pod drobnogled vzeli največje zvezdnike tega športnega spektakla v Rusiji. Z uporabo aplikacije Nostradamus lahko naši uporabniki napovedujejo izide tekem. Portal bomo osveževali 24 ur na dan, pripravljamo veliko intervjujev, klepetov ter novic iz zakulisja. Na MMC-ju si boste lahko ogledali vseh 64 tekem, tudi tiste, ki ob koncu skupinskega dela potekajo istočasno. Posebni analitik MMC-ja bo nekdanji slovenski reprezentant Mladen Dabanović, ki bo pisal kolumne in v studiu razglabljal o aktualnih dogodkih. Več informacij o svetovnem prvenstvu v nogometu poiščite tudi na MMC-jevi športni FB strani ter korporativni FB strani RTV Slovenija.