Oddajnik na Pohorju, ki je del multipleksa C. Foto: RTV SLO
Oddajnik na Pohorju, ki je del multipleksa C. Foto: RTV SLO

Skladno z Zakonom o digitalni radiodifuziji (ZDRad-b) namreč RTV Slovenija ne bo smela več oddajati komercialnih programov na multipleksu A. Tam bodo ostali le nacionalni programi in program posebnega pomena TV Vaš kanal Novo mesto.

Na multipleksu C bodo komercialni programi vidni že od 12. septembra. V času testnega oddajanja, to je od 12. septembra do 13. oktobra, bodo gledalci na svojih sprejemnikih lahko usposobili sprejem multipleksa C, kar pomeni, da bodo morali za nemoten sprejem na novo nastaviti svoje sprejemnike. Navodila za nastavitev sprejemnikov se nahajajo na spletni strani OE Oddajniki in zveze. Več informacij je na voljo tudi prek telefonske številke + 386 1 475 2781.

Pokritost omrežja multipleksa C bo 96-odstotna, torej nekoliko manjša od pokritosti omrežja multipleksa A, ki je 99,9-odstotna. Oddajne naprave za multipleks C bodo nameščene na 89 lokacijah širom Slovenije, zato na nekaterih področjih komercialnih programov s pomočjo hišne oziroma strešne antene ne bo mogoče spremljati. Omrežje multipleksa C bo mogoče razširiti tudi na ta področja, vendar se morajo s takšno širitvijo strinjati vsi izdajatelji programov v multipleksu C.