V soboto, 27. septembra, lahko prisluhnete prvemu izmed šestih koncertov nove sezone Jazz Mons. Foto:
V soboto, 27. septembra, lahko prisluhnete prvemu izmed šestih koncertov nove sezone Jazz Mons. Foto:
V seriji šestih koncertov se bodo Big Bandu pridružili različni vokalni solisti in tako popestrili vsak koncert posebej.
Eva Hren Foto: Hugo Šekoranja
Prvi jazz sobotni večer bo začinila slovenska ljudska glasba z dodatkom klasičnih jazz ritmov. Z vami bo Eva Hren. Foto: Hugo Šekoranja
Na drugem koncertu bodo z vami Vox Arsana, ki veljajo za enega prepoznavnejših vokalnih jazz kvartetov pri nas.

V seriji šestih koncertov se bodo Big Bandu pridružili različni vokalni solisti in tako popestrili vsak koncert posebej. Abonma Jazz Mons v letošnji sezoni predstavlja spodnje koncerte.

Sobota, 27. september 2014, ob 20.00
ETNO FLETNO
Vokal: Eva Hren
Dirigent: Tadej Tomšič

Etno Fletno je novodobni pristop Big Banda RTV Slovenija k slovenski ljudski glasbi, ki vključuje slovenski nacionalni jazzovski orkester, nekatere slovenske najboljše aranžerje, dirigenta Tadeja Tomšiča in vokalno solistko Evo Hren.

Slovensko ljudsko glasbeno izročilo je izjemno bogato. Aranžerji Tadej Tomšič, Izidor Leitinger, Marko Mozetič, Steve Klink in Jaka Pucihar, glasbeniki z različnimi okusi in preferencami, so se ga lotili vsak iz svojega zornega kota. Nastala je zanimiva, raznovrstna glasba, v kateri lahko slišimo različne jazzovske stile, briljanten orkester, odlične soliste, sofisticirano pevko in seveda slovensko ljudsko glasbo, doživeto na nov, drugačen način.

Sobota, 29. november 2014, ob 20.00
FAVOURITE THINGS
Vokalni solisti: Vox Arsana
Dirigent: Lojze Krajnčan

Vox Arsana je bila ustanovljena leta 2007 in trenutno velja za enega prepoznavnejših vokalnih jazz kvartetov pri nas. V njihovem odrski nastopu je zajet moderni swing, začinjen z bogatimi harmonijami in virtuoznimi ritmi jazza, kot jih poznamo iz vokalnih zasedb Manhattan Transfer, New York Voices, The Real Group, Taxe6 … Nastopili so na najpomembnejših festivalih v Sloveniji, Hrvaški, Srbiji, Franciji in Italiji. Leta 2013 so gostovali v ZDA , kjer so se izpopolnjevali pri svojih največjih vzornikih New York Voices, ki so postali tudi njihovi mentorji. Posneli so singel Ogenj večnosti in live album Swing, Swing, Swing s Totim Big Bandom Maribor. Redno sodelujejo s priznanimi slovenskimi in tujimi glasbeniki in so stalni gostje Big Banda RTV Slovenija, Big Banda HRT, Big Banda DOM ...

Sobota, 13. december 2014, ob 20.00
MAINSTREAM MAINSTREAMA
Dirigent: Tadej Tomšič

Sobota, 31. januar 2015, ob 20.00
JAZSOUL
Vokal: Jadranka Juras
Dirigent: Tadej Tomšič

Sobota, 14. marec 2015, ob 20.00
MARKO HATLAK TRIBUTE TO JOŽE KAMPIČ
Harmonika: Marko Hatlak
Dirigent: Tadej Tomšič

Sobota, 9. maj 2015, ob 20.00
ROCK THAT BIG BAND
Vokal: Sergej Škofljanec
Dirigent: Lojze Krajnčan

Jazsoul z Jadranko Juras bo zadnjo soboto v januarju 2015. Foto: Marko Ocepek
Koncert Marko Hatlak tribute to Jože Kampič bo 14. marca 2015. Foto: Osebni arhiv
Rokersko obarvani pa bo zadnji koncert. Z vami bo Sergej Škofljanec. Foto: Osebni arhiv
Dirigent Tadej Tomšič. Foto: Hugo Šekoranja
Dirigent Lojze Krajnčan. Foto: Hugo Šekoranja