Matija Kranjc ni bil popolnoma zadovoljen, saj želi izpolniti normo za olimpijske igre (83 metrov). Foto: www.alesfevzer.com
Matija Kranjc ni bil popolnoma zadovoljen, saj želi izpolniti normo za olimpijske igre (83 metrov). Foto: www.alesfevzer.com
Mišmaševa ima še vedno težave s poškodbo gležnja

Atlet Kladivarja ga je dosegel 23. avgusta lani na svetovnem prvenstvu v Pekingu (45,28). Zmagal je Nery Brenes iz Kostarike (44,60), svetovni dvoranski prvak leta 2012. Tretji je bil Ahmed Yousef Maspahi iz Savdske Arabije (45,51).

"Zelo sem zadovoljen, kako sem ta čas pripravljen za nastope. Danes sem ponovno videl, kako pomembna je močna mednarodna konkurenca. Prvih 200 m sem tekel zelo hitro in na koncu sem imel še zelo dober finiš, s katerim sem si pritekel rekord in drugo mesto na pomembnem in močnem mitingu. Drugi zavoj pred ciljno ravnino je bil najslabši del mojega teka, takoj nato pa sem se v zadnjih 100 m čutil zelo močnega in sem zelo dobro finiširal in zaostal le za nekdanjim svetovnim dvoranskim prvakom. Toda nisem se oziral na konkurenco, saj sem lani videl, da sem dober in da lahko konkuriram najboljšim. Zato grem svoj ritem. Danes sem pričakoval vsaj svoj najboljši izid sezone. Čutil sem, da bo šlo dobro in hitro že med tekom, ko sem videl izid na semaforju, pa sem bil zelo vesel. Vseeno mi je bilo, če sem bil na sedmi progi, konec koncev sem na njej tekel tudi lani na SP-ju v Pekingu. Očitno mi ta proga, čeprav velja za manj ugodno, prinaša uspeh, poleg tega pa je zame dovolj, da je pred mano samo en tekač, zgolj zato, da se lažje orientiram," je pojasnil Janežič.

"To, kar sva se dogovorila, je Luka v španski prestolnici tudi storil. Začel je tako kot v Celju na 200 m in nato dobro tekel do cilja. Glede na to, da je tekel na sedmi progi, ima ta dosežek še dodatno težko. Luka je res dobro pripravljen in je to danes tudi dokazal. Zdaj nas čaka piljenje forme pred nastopom na EP-ju," je dejal njegov trener Rok Predanič.

Kranjc želi izpolniti normo za Rio
Matija Kranjc je na mitingu v Brežicah zmagal v metu kopja in z 81,13 metra izboljšal svoj slovenski rekord, ki ga je dosegel 14. avgusta 2014 na evropskem prvenstvu v Zürichu. Približal se je normi za nastop na olimpijskih igrah v Riu de Janieru (83 m).

"Po eni strani sem zadovoljen, po drugi ne, saj si želim norme za OI. Kopje sem 81,13 m vrgel v četrti seriji, brez pomoči vetra. Moja tehnika se izboljšuje, tudi občutki med izvedbo meta so vse boljši. Veliko bolje prenašam energijo v kopje, še nekaj sreče z vetrom, pa bom lahko vrgel še več. Čutim, da imam normo že v nogah in rokah. Obenem imam še dovolj časa do OI, da normo izpolnim. Naslednji teden bom nastopil na mitingu v Ljubljani, nato sledi EP v Amsterdamu, kjer pa načrtujem že zelo dobro formo. Enkrat se mi bo že izšlo. Fizično smo naredili, kar smo, sem izjemno dobro pripravljen. Zdaj gradim na tem, da bi imel čim več enakovrednih dolgih metov in s tem več možnosti, da pridem do norme v dobrih vremenskih pogojih," je pojasnil Kranjc.

Mišmaševa ima še vedno težave s poškodbo gležnja