Foto:
Foto:


Vse, kar vemo, prihaja iz medijev. Če bo Fifa konkretno predstavila zadeve, lahko odgovorimo, trenutno imamo v glavnem le informacije, pridobljene iz časopisnih člankov in pogovorov. Vsak dan se pojavljajo različni predlogi.

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin ob robu zasedanja izvršnega odbora Evropske nogometne zveze v Nyonu o predlogih predsednika Fife Giannija Infantina o razširitvi svetovnega prvenstva z 32 na 40 ali celo 48 reprezentanc od leta 2026 dalje.

Infantino je pred dvema mesecema predstavil predlog za nov format svetovnega prvenstva z 48 reprezentancami, pri čemer bi se jih 16 poslovilo že po uvodni tekmi, saj bi se jih 32 najprej med seboj pomerilo na predhodni izločilni tekmi. 16 zmagovalcev bi se pridružilo 16 nosilcem v skupinskem delu. Ta teden je predlagal, da bi SP odigrali s 16 skupinami, v katerih bi bile po tri reprezentance.

Svet Fife, ki šteje 37 članov, med njimi pa je sedem predstavnikov Uefe, bo o formatu SP-ja odločal januarja. Čeferin upa, da bo Uefa več informacij dobila na zasedanju generalnih sekretarjev celinskih zvez prihodnji teden v Tokiu.