Foto:
Foto:

Pogodba PSG-ja s katarskimi investitorji je nadvse inovativna, to je najmanj, kar lahko rečem. Vprašanje pa je, ali PSG spoštuje pravila finančnega ferpleja. Nisem prepričan, sploh nisem prepričan. Finančni model tega kluba je zelo nenavaden.

Predsednik Uefe je v pogovoru za francoski časopis Parisien spregovoril o finančnih pravilih. Nogometni klubi, ki se ne držijo pravil Evropske nogometne zveze, bodo kaznovani, je napovedal nekdanji francoski reprezentant. Ob tem je dodal, da ne bodo gledali na izvor in velikost klubov - če bodo ugotovili nepravilnosti, bodo kazni doletele tudi nogometne velikane.

Po nekaterih poročilih naj bi bila med klubi, ki jim Uefa namenja posebno pozornost pri pregledu financ, tudi Manchester City in Paris St. Germain. Za Parisien je Platini govoril predvsem o pariškem klubu, ki ga lastniško nadzira investicijska družba iz Katarja, v klub pa je prek katarskega urada za turizem vložila več kot 200 milijonov evrov. Platini je sicer prepričan, da njihova finančna politika, po katerih naj bi vsi klubi poslovali samo v okviru svojih zmožnosti, že daje prve sadove. Skupno izgubo evropskih klubov so tako letos zmanjšali na milijardo evrov, v prejšnji sezoni pa je znašala 1,7 milijarde. Vir: STA