Foto:
Foto:

Tista, za katera si prejšnji konec teden navijal in na koncu končal na njunih ramenih. Črke, ki so se znašle na časopisnem papirju, so močne. Premočne za tvoja 4 leta in premočne za mojih 39. Prav je, da veš, kaj je prav.

Jurij ima srce in ni Ceferin. Je eden izmed najtoplejših športnikov, ki si jih spoznal. To je tisti Jurij, ki ima sestro Anjo, s katero si se ogrel, preden si prvič skočil na Mini Planici, tisti Jurij, ki ima mamo Zlato, ki ti je za lanskega pusta sešila dres, da si bil lahko Peter Prevc. Tisti Jurij, ki je v nedeljo premagal Petra s popolnim skokom, za katerega je prejel pet dvajsetic. Tisti Jurij, ki bo vedno želel zmagati in poleteti dlje od drugih. Tisti Jurij, čigar družina živi za smučarske skoke.

Dragi Svit, to je šport. Prav je, da se boriš do konca, da stremiš k popolnosti in upoštevaš načela fair playa.

Jurij si takega zapisa ne zasluži. V bistvu si ga ne zasluži nihče. Prosim te, da si do drugih ljudi v svojem življenju spoštljiv, da svoje nasprotovanje izražaš tako, da ne žališ in ne ocenjuješ ljudi, ki jih ne poznaš. Res je, da so med nami tudi Ceferini, ki takšne stvari delajo. A saj veš, vsak Ceferin ima svojo Zvezdico zaspanko.

P.S. Naslednje leto si za pusta lahko Jurij. Ne, v bistvu te prosim, da si Jurij vse leto.

Blog predstavnika za stike z javnostjo Smučarske zveze Slovenije Tomija Trbovca