Bernie Ecclestone se ne počuti krivega. Foto: EPA
Bernie Ecclestone se ne počuti krivega. Foto: EPA
Začetek sojenja Eccelstonu

Prvi dan je proces trajal šest ur. Ecclestonov odvetnik Sven Thomas je v nabito polni sodni dvorani obtožbe označil za "netočne, zavajajoče in neutemeljene" ter poudaril, da "domnevnega podkupovanja ni bilo".

Na sodišče je prišel ob 9.35, deloval je zamišljeno. V sodni dvorani se je hitro sprostil, ko ga je sodnik Peter Noll vprašal o njegovem statusu. Najprej je odgovoril, da je ločen, in hkrati tudi, da je poročen. Njegova žena je Brazilka Fabiana Flosi. Na vprašanje, ali je prepričan o zmagi, je dodal: "Optimističen sem. Sonce sije."

Se mu bo Gribkowski oddolžil?
Nakazila med 83-letnim Ecclestonom in Gribkowskim so bila izvedena med julijem 2006 in decembrom 2007. Gribkowsky že prestaja zaporno kazen zaradi korupcije in neplačevanja davkov. Obsojen je bil na osem let in pol zapora. Ecclestone je pričal na njegovem procesu. Ecclestone plačila ne zanika, čeprav trdi, da ni šlo za nezakonite posle. Neupravičeno naj bi si zagotovil mesto šefa formule ena, imel je nadzor nad komercialnimi pravicami, dogovarjal se je za televizijske pravice.

Urnik prilagodili dirkam formule ena
Alfi in omegi formule ena ob morebitni obsodbi grozi kar deset let zaporne kazni. Sojenje naj bi predvidoma trajalo vse do septembra. Ecclestone bo moral sodno dvorano obiskovati po dvakrat na teden. Urnik obravnav so sestavili tako, da se lahko šef formule ena udeležuje dirk svetovnega prvenstva.

Začetek sojenja Eccelstonu