Rok Leber se je s soigralci veselil zmage. Foto: www.alesfevzer.com
Rok Leber se je s soigralci veselil zmage. Foto: www.alesfevzer.com
Jaka Zdešar
Jaka Zdešar je v 7. minuti s kazenskega strela matiral Jureta Pavliča. Foto: www.alesfevzer.com
Podmežakla
Podmežakla je bila znova lepo napolnjena. Naslednjič bo verjetno v finalu državnega prvenstva. Foto: www.alesfevzer.com
Gorazd Rekelj
Gorazd Rekelj je zelo umirjen strateg, po slabi predstavi v torek pa bo moral udariti po mizi. Foto: www.alesfevzer.com
Sotlar in Brus po derbiju v Podmežakli
Železarji razočarani po večnem derbiju
Hokejisti Olimpije zmagali v Podmežakli

Zeleno-beli so prišli z dvema vratarjema in 16 igralci, manjkali so vsi tujci in tudi večina nosilcev igre v Ligi Ebel, kjer pa so zmaji na zadnjem mestu in zelo verjetno bodo prikovani na dno vso sezono. Trenerja Fabiana Dahlema sploh ni bil na tekmi, saj ima dovolj težav pred tekmama z Gradcem in Dunajem ta konec tedna v Tivoliju.
Jeseničani, ki so zmleli vse druge slovenske ekipe v Ligi INL, so v torek zvečer imeli več strelov (34:25) in tudi več lepih priložnosti, v zaključku akcij pa so bili nezbrani. Slabe podaje in streli daleč mimo vrat so se kar vrstili. V vratih zeleno-belih se je večkrat izkazal Aleš Sila. Železarji že tretjo sezono ne igrajo v Ligi Ebel in posledice so vse vidnejše. Liga INL je drugoligaško tekmovanje, Jeseničani pa zasedajo peto mesto. Triglav, Slavija, Celje in Bled so popolnoma pri dnu lige in niso dostojen tekmec najboljšima dvema slovenskima ekipama.
V dveh mesecih čudeži niso mogoči
Navijači na Jesenicah so znova pripravili odlično razpoloženje, zbralo se jih je kar 2.000. Toliko jih je skupaj na treh tekmah Olimpije v Ligi Ebel. Podmežakla je iz nekdanje razpadajoče dvorane postala pravi biser, takih dvoran v Ligi Ebel ni veliko, le dvorana Albert Schultz na Dunaju je na tej ravni. Številni navijači si ne zaslužijo tako nizke ravni, Liga INL jih ne bo zadovoljila. Predsednik Anže Pogačar je s sodelavci zavihal rokave, a v dveh mesecih (železarji zaradi poznega začetka priprav sploh niso igrali na Poletni ligi na Bledu) je nemogoče pričakovati čudeže.
Sotlar odkritje letošnje sezone
Bojan Zajc je zelo zavzeto vodil tekmo na klopi, mlade igralce je opozarjal na napake. Pristop pri zmajih je bil odličen od prvega do zadnjega. Blestel je Jure Sotlar, pravo odkritje letošnje sezone. V Ligi Ebel je dosegel gol in štiri podaje. Celoten drugi napad se je vpisal med strelce, zadeli so Jaka Zdešar, Rok Leber in Aljaž Uduč. Tretja peterka je bila precej manj na ledu, saj Andraž Kompolšek, Žan Luka Srpčič, Aljaž Chvatal, Žiga Krašovec in Rok Koncilja igrajo v Ligi EBYSL, kjer je Olimpija trenutno na petem mestu v svoji skupini.
Sila: Na Jesenice nismo prišli s slabo ekipo
"V Ligi Ebel nam na gre, zato je treba vsak dan maksimalno izkoristiti za treninge. Iz Češke smo prišli šele v ponedeljek zjutraj in tokrat je igrala mešana ekipa. Imamo veliko zelo dobrih igralcev, Kristjan Čepon igra v Ligi Ebel v prvem branilskem paru, Jure Sotlar ima vse vidnejšo vlogo. Vsak dan so težki treningi, vsi si želijo igrati v moštvu za Ligo Ebel. Na Jesenice nismo prišli s slabo ekipo, morda fantje res igrajo manj v Ligi Ebel, a prva dva napada sta kakovostna," je pojasnil vratar Sila, ki ima že veliko izkušenj iz Lige Ebel, v letošnji sezoni pa dobi malo priložnosti, saj je Andy Chiodo odličen.
"Zelo lepo je igrati pred gorečimi jeseniškimi navijači, ki pogrešajo derbije. Vedno je lepo zmagati na taki tekmi. Igra je bolj počasna, igralci imajo več časa za podaje, v Ligi Ebel se vse dogaja precej hitreje. Igra je bila precej manj disciplinirana, v Ligi Ebel ne pride do toliko položajev tri na dva ali pa dva na ena," je še dodal Sila.
Zajc: Ta ekipa ima pravi značaj
"Verjamem, da bi si Jeseničani želeli, da bi mi zaigrali z vsemi najboljšimi, vendar odločitev našega vodstva ni bila izdana tik pred začetkom tekme. V državnem prvenstvu igrajo vedno isti fantje in dobili so vse tekme. Po zaostanku z 1:2 smo se odlično pobrali, ta ekipa ima pravi značaj," je bil zadovoljen Zajc.
Jeseničani so bili bolj kislih obrazov. "Zelo dobro je, da imamo znova generalnega pokrovitelja Sij Acroni, a ne bodo nas rešili pokrovitelji, ključno je vodstvo kluba in naše zmage. V Ligi INL moramo doseči visoko uvrstitev, potem pa naprej. Prišlo je res veliko gledalcev, in res škoda, da jih nismo razveselili z zmago," je poudaril kapetan Miha Brus.
Rekelj: Fantje niso vajeni igrati pred toliko gledalci
"Naši igralci bodo imeli ta teden štiri tekme v osmih dneh, poleg tega pa še hodijo v službo. Mislim, da bi Olimpija lahko prišla tudi na to tekmo v polni zasedbi. Taka je bila pač njihova odločitev. V prvih dveh tretjinah nam ni uspelo odbitih ploščkov pred vrati pospraviti v mrežo, nismo igrali dovolj agresivno. V zadnji tretjini smo imeli preveč izključitev. Fantje niso vajeni igrati pred toliko gledalci in v tako dobrem vzdušju, čeprav to seveda ni izgovor za poraz," je vtise strnil trener gostiteljev Gorazd Rekelj, ki ga čaka še veliko dela s to ekipo.
Zimska klasika na Trgu republike blizu potrditve
Na tekmi je bil tudi predsednik Olimpije Marko Popovič, ki je bil zelo ponosen na mlade igralce. Želi si prebuditi zahtevno ljubljansko občinstvo, projekt treh tekem na prostem je v sklepni fazi. Končni dogovor naj bi bil sklenjen naslednji teden. Olimpija bo na odprtem drsališču na Trgu republike od 12. do 16. decembra gostila Gradec, Albo in KAC.
Večni derbi je ponudil 450 tekem, ki pa so žal le še oddaljen spomin. Kakovost igre med obema tekmecema v Ligi Ebel med letoma 2007 in 2012 je bila za nekaj razredov boljša od torkovega obračuna.

Sotlar in Brus po derbiju v Podmežakli
Železarji razočarani po večnem derbiju
Hokejisti Olimpije zmagali v Podmežakli