Igor Cvetek je na začetku podaljška priigral zmago Olimpiji. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Igor Cvetek je na začetku podaljška priigral zmago Olimpiji. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Peter Bizalj
Peter Bizalj je na začetku druge tretjine presenetil nezbrane zeleno-bele. Foto: Aleš Fevžer
Večni derbi v Podmežakli Olimpiji

Pred 1.500 gledalci so gostitelji prikazali borbeno in nepopustljivo igro. Zelo pozno so začeli priprave, a to se na tej tekmi ni prav nič poznalo. Ljubljančani, ki so igrali z vsemi tujimi okrepitvami, so imeli več strelov na vrata (25:36), a prejeli so kar dva zadetka z igralcem manj in s tako igro se obeta nova težka sezona v Ligi Ebel, ki se začenja naslednji petek.
Bishop zadel z igralcem manj
Izbranci Fabiana Dahlema so povedli v 5. minuti, ko so imeli igralca manj na ledu. Hunter Bishop pa je po podaji Matta Whita ukanil Jureta Pavliča. Še v isti minuti so Jeseničani izenačili, ob prednosti igralca več je bil pred golom v gneči na pravem mestu Sašo Rajsar. Ob koncu uvodne tretjine so imeli Ljubljančani celo prednost dveh igralcev več.

Pavlič preprečil vodstvo Olimpije
V 28. sekundi druge tretjine je Bishop naredil napako ob prednosti dveh igralcev več, Peter Bizalj je prišel s kazenske klopi in matiral Andyja Chioda. Deset minut zatem je Koblar z natančnim strelom pod prečko izenačil na 2:2. Olimpija je bila v drugem delu srečanja precej bolj nevarna, a se je nekajkrat izkazal Pavlič.
Rajsar z igralcem manj izsilil podaljšek
Tudi v zadnji tretjini so hitro zadeli Jeseničani, natančen je bil Urban Sodja. Pet minut zatem je Žiga Pešut izid poravnal. Le dve minuti zatem je novo napako obrambe Jesenic po samostojnem prodoru v vodstvo spremenil Marvin Degon. Vse je že kazalo na zmago Olimpije, ki je celo napadala z igralcem več, Rajsar pa je pobegnil v protinapad in rutinirano matiral Chioda.

Cvetek preprečil senzacijo
Odločitev o zmagovalcu je padla v podaljšku, kjer pa so zmaji v igri treh proti trem znali izkoristiti luknjo v jeseniški obrambi. Odločilni zadetek je po podaji Whita dosegel branilec Igor Cvetek.
Moštvi bosta igrali v različnih ligah, zato se lahko srečata šele v končnici državnega prvenstva. Železarji bodo tudi v letošnji sezoni igrali v Ligi INL, kjer bo pet slovenskih in šest avstrijskih ekip. Italijani letos ne bodo več nastopali. Prva tekma jih čaka 20. septembra v Feldkirchu.

Ljubljančani bodo naslednji petek v Celovcu začeli z novo sezono Lige Ebel.

Prijateljska tekma, Jesenice:
HDD JESENICE - TELEMACH OLIMPIJA
* 4:5 (1:1, 1:1, 2:2)
1.500; Rajsar 5., 58., Bizalj 21., Sodja 42.; Bishop 5., Koblar 31., Pešut 47., Degon 49., Cvetek 51.

* - po podaljšku

Večni derbi v Podmežakli Olimpiji