Hokejisti Telemacha Olimpije se veselijo zmage na Trgu republike. Foto: www.alesfevzer.com
Hokejisti Telemacha Olimpije se veselijo zmage na Trgu republike. Foto: www.alesfevzer.com
Rok Leber in Sašo Rajsar
Sašo Rajsar je poskrbel za vodstvo železarjev. Foto: www.alesfevzer.com
Trg republike
Po številnih zapletih z ledeno ploskvijo je Trg republike gostil prvo zimsko klasiko. Naslednja bo že v torek ob 20.00, ko bo vstop na srečanje Lige Ebel proti Dornbirnu prost. Foto: www.alesfevzer.com
Fabian Dahlem
Fabian Dahlem kljub zmagi ni bil dobre volje. Nemški strateg želi nadaljevati zbiranje točk v Ligi Ebel. Foto: www.alesfevzer.com
Zmaji pred parlamentom strli železarje


Kakovost kadra je bila nedvomno močno na strani zmajev, ki pa so se morali za zmago z 2:1 močno potruditi. Srečanje smo spremljali ob obeh klopeh in pozorno poslušali navodila obeh strategov. Trener zeleno-belih Fabian Dahlem je nekajkrat izrekel nekaj sočnih kletvic ob mlačni igri svojih varovancev, na klopi rdečih pa so zares živeli za to tekmo. Vsako potezo so komentirali, se med seboj spodbujali, trener Roman Pristov je večkrat skušal še dodatno motivirati mlade igralce.
Ljubljančani so sredi zelo napornega ritma v Ligi Ebel, že danes zvečer je na sporedu težka tekma na Dunaju, zato je Dahlem tudi odpočil najboljše igralce. Manjkali so najboljši strelec zmajev Hunter Bishop, branilec Marvin Degon, prvi vratar Andy Chiodo, poškodovani Matej Hočevar in kapetan Aleš Mušič.
Brez Bishopa Olimpija precej manj nevarna
Jeseničani, ki so v Ligi INL na četrtem mestu, so tudi ob prednosti igralca več prikazali boljšo kombinatoriko s ploščkom. "Power play" Olimpije je slab vso sezono in tudi na tej tekmi ni bilo prav nič drugače. Železarjem manjka mojster pred vrati. Tega Olimpija ima, a tokrat ni bil v kadru. Američan Bishop ima nos za gol, brez njega pa so imeli gostitelji veliko težav in le odličnemu vratarju Alešu Sili se lahko zahvalijo, da ni bilo podaljška ali celo kazenskih strelov.
Brus v šali: Imeli smo težave, ker smo bili brez kartice Urbane
"To je bila moja prva tekma na prostem. Bilo je zelo lepo, super izkušnja, ki si jo bom zapomnil za vedno. Moram pohvaliti organizacijo. Veliko se je govorilo, da led ne bo zdržal 60 minut. Odličen je bil vso tekmo. Lokacija je res lepa. Lučke so okoli nas, polne tribune, res super," je bil kljub porazu dobro razpoložen kapetan železarjev Miha Brus in se nato še pošalil: "Na tekmo smo se pripeljali z avtobusom iz Tivolija. Imeli smo nekaj težav, ker nismo vsi imeli kartice Urbane."
"Zavedali smo se, da bo Olimpija malce z rezervo vstopila v tekmo, to smo hitro izkoristili in dosegli zadetek. Tekma je bila v nadaljevanju enakovredna. Znova smo zelo slabo igrali ob prednosti igralca več. Pred dvema mesecema smo v Podmežakli malce manj resno vstopili v tekmo in se je poznalo pri končnem izidu. Tokrat je Olimpija začela bolj mlačno in skoraj bi se na koncu to poznalo. Zagotovo smo napredovali, a tudi Olimpija je zelo napredovala od začetka sezone," je pojasnil eden izmed najboljših igralcev Jesenic, ki bi si zagotovo zaslužil priložnost igrati tudi v Ligi Ebel.
"Dobro smo odigrali tekmo, zelo smo se borili, zadovoljni smo s prikazanim. Pred dvema mesecema smo vedeli, da bo Olimpija igrala v pomlajeni postavi, zato pristop ni bil pravi in sledil je poraz. Tokrat smo se popolnoma drugače pripravili na srečanje," je dodal Matevž Erman, ki je še lani igral za Olimpijo.
Hebar: Lokacija je res fenomenalna
"Bilo je res super vzdušje, pa še na prostem smo igrali. Moram priznati, da sem pogrešal derbi. Ne glede na to, da Jesenice igrajo v Ligi INL, se je pokazalo, da je to derbi, ki je vedno napet. Čestital bi Jeseničanom za boj, ki so ga pokazali," je poudaril Andrej Hebar.
"Ta lokacija je res fenomenalna. Upam, da bomo še nekaj tekem odigrali tukaj, ker sem res z veseljem igral. Niti v najboljših sanjah si nisem mislil, da bom kdaj igral pred parlamentom," je bil zadovoljen "Hebi".
Kalan: Dahlem nam bo povedal nekaj krepkih
Luka Kalan je dosegel najlepši zadetek na tekmi. V 9. minuti je preigral tri Jeseničane in matiral še Jureta Pavliča za 1:1. "Igra nam ni stekla celotno tekmo, a pomembna je zmaga. Tekme nismo vzeli z levo roko, a vsekakor nismo prikazali vsega, kar znamo. Trener Dahlem nas zagotovo ne bo pohvalil, verjetno bo povedal nekaj krepkih," je misli strnil 21-letni napadalec, ki je poleti prišel iz druge ekipe Salzburga.
Ob koncu letošnje sezone bo na sporedu finale državnega prvenstva, kjer se obetajo nove tekme med Olimpijo in Jesenicami. Derbi počasi znova začenja dobivati veljavo in komaj čakamo naslednjega.



Zmaji pred parlamentom strli železarje