Luka Kalan je dosegel edini zadetek za Jeseničane. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Kalan je dosegel edini zadetek za Jeseničane. Foto: www.alesfevzer.com

Uvod turnirja se ni iztekel po željah Gorenjcev, ki so pred desetimi dnevi v Alpski ligi istega tekmeca premagali s 4:1, tokrat pa so bili Južni Tirolci precej boljši.

Andres Lutz je že v 2. minuti unovčil prednost igralca več. Imants Lescovs in Alex Frei sta povišala na 3:0 po 13 minutah. Tudi v drugi tretjini se Jeseničanom ni uspelo pobrati. Že v 36. sekundi so dobili še četrti gol. Daniel Tudin je nato zadel dvakrat in v 29. minuti so predlanski prvaki in lanski finalisti Alpske lige vodili že s 6:0.
Trener Gaber Glavič je po petem prejetem zadetku naredil menjavo v vratih, namesto Clarka Saundersa je na led zadrsal Žiga Kogovšek. Častni zadetek je ob prednosti igralca več v 35. minuti dosegel Kalan po podaji Urbana Sodje. V zadnji tretjini sta mreži mirovali.
Na današnji prvi tekmi je MAC z 8:0 premagal Crveno zvezdo.

V naslednji krog le zmagovalec
Napredoval bo samo zmagovalec, ki se bo uvrstil v naslednji krog tekmovanja novembra v Belfastu. Tja so že uvrščeni domači Belfast Giants, poljski GKS Katowice in zagrebški Medveščak.

Podoben polfinalni turnir bo novembra še v Lyonu. Tako iz Lyona kot iz Belfasta se bosta po dve prvi ekipi uvrstili na zaključni turnir celinskega pokala, ki bo med 11. in 13. januarjem.

2. KROG, skupina B, Ritten:
RITTEN - SIJ ACRONI JESENICE
6:1 (3:0, 3:1, 0:0)
Lutz 2., Lescovs 9., Frei 13., Eriksson 21., Tudin 27., 29.; Kalan 35.

MAC BUDIMPEŠTA - CRVENA ZVEZDA
8:0 (1:0, 6:0, 1:0)

Sobota ob 16.00:
MAC BUDIMPEŠTA - SIJ ACRONI JESENICE
Ob 20.00:
RITTEN - CRVENA ZVEZDA

Nedelja ob 14.00:
CRVENA ZVEZDA - SIJ ACRONI JESENICE
Ob 18.00:
RITTEN - MAC BUDIMPEŠTA