Trenutek iz 5. minute, ko je ruski strelec Kuljomin podrl Pretnarja, ki je padel na Gračnarjevo nogo, kar je pripeljalo do poškodbe najmlajšega risa v Ostravi. Foto: Reuters
Trenutek iz 5. minute, ko je ruski strelec Kuljomin podrl Pretnarja, ki je padel na Gračnarjevo nogo, kar je pripeljalo do poškodbe najmlajšega risa v Ostravi. Foto: Reuters
Jan Urbas
Jan Urbas je moral zaradi vročine in trebušnih težav izpustiti prvi dve tekmi turnirja, a zdaj se kot pomembna okrepitev vrača v 1. napad Slovenije. Foto: www.alesfevzer.com
Marcel Rodman (Slovenija) - Konstantin Radulov (Rusija)
Poškodba Luke Gračnarja pomeni, da bo v postavi tretji vratar Gašper Krošelj. Hkrati z vrnitvijo Jana Urbasa pa bo moral na tribuno eden od napadalcev iz 4. napada. Foto: Reuters
Selektor Kopitar se veseli vrnitve Urbasa

Po dveh tekmah in dveh porazih (v soboto in nedeljo) ponedeljek za slovensko hokejsko reprezentanco pomeni dan predaha. Risi so pod vodstvom selektorja Matjaža Kopitarja opoldne opravili enourni trening v pripravljalni dvorani, s čimer so se začele priprave na tretjo tekmo turnirja v Ostravi. V torek zvečer ob 20.15 čaka Slovenijo obračun z drugim gostiteljem svetovnega prvenstva Slovaško.

Organizatorji so za naslednji dve tekmi slovenske hokejske reprezentance prosili za novi dve pesmi novih dveh igralcev, ki se bosta predvajali na ogrevanju pred tekmo. Žiga Jeglič je izbral Rožico od Modrijanov, Žiga Pance pa Črn tulipan od Big foot mame.


"V nedeljo so fantje počivali. Danes smo opravili kvalitetni trening, vesel sem, da je toliko energije na ledu, se pravi, da je želja ogromna. Popoldne imajo prosto, želim, da bi šli na sprehod v mesto, na kakšno kavo. Preprosto, da ne bi ves čas razmišljali samo o hokeju, saj je potrebno odklopiti za kakšnih par ur. Jutri bo spet vse namenjeno pripravi na tekmo s Slovaško,"
je po treningu obrazložil načrt za "prosti" ponedeljek.

Urbas že letel po ledu
26-letni Cerkničan je opravil celotni trening in pri tem ob boku Anžeta Kopitarja in Jana Muršaka v prvem napadu vseskozi drsal na polno in brez vidnih težav. Po opravljenem treningu sicer Urbas ni bil dosegljiv za izjave, saj potrebuje počitek. Zdaj je že več kot 24 ur brez vročine in si je z zdravili že dobro opomogel, tako da njegova torkova premiera v Ostravi ni vprašljiva.

Gračnar ima natrgane notranje kolenske vezi
Zato ni treniral Luka Gračnar, ker si je v nedeljo ob drugem golu Rusije (po zmedi pred golom je zadel Nikolaj Kuljomin) nategnil vezi na levem kolenu. Na začetku treninga je stopil na led, se raztegnil in ugotovil, da ne gre. S treninga so ga odpeljali na magnetno resonanco, ki je razkrila, da gre za lažjo nategnjenost notranje kolenske vezi. Njegovo stanje bodo ocenjevali iz dneva v dan.

Na novo sestavljen tretji napad
Z vrnitvijo Urbasa je prišlo do novih menjav v napadih, pri čemer je Aleš Mušič zdaj postal tretji center, na krilih pa ima Žigo Panceta in kapetana Tomaža Razingarja. Preostali štirje napadalci Rodman, Goličič, Ograjenšek in Verlič so se izmenjevali v 4. napadu. Eden izmed njih bo torkovo tekmo spemljal na tribuni kot tudi deveti branilec, kjer tudi ni znano, kdo je odveč.

Odločilne tekme, ki jih je potrebno zmagati
"Rabili smo en dober trening po teh dveh porazih. Vzeti moramo pozitivne stvari iz teh dveh tekem in se res pripraviti na odločilne dvoboje, ki pa jih moramo zmagati. Vemo, da znamo igrati in tudi kako, če nam uspe, lahko presenetimo še marsikoga. Moramo biti zbrani in odigrati res maskimalno. Za Slovaško smo pogledali napake, ki smo jih delali. Vemo, da nas zaradi Sočija res hočejo premagati,"
je po treningu povedal strelec zadnjega gola Slovenije proti Rusiji Robert Sabolič, ki ima sicer otečen nos in čelo kot posledica udarca s palico na tekmi z Belorusiji, a 26-letni Jeseničan zagotavlja: "To ni nič. Vse je v redu."

Iz Ostrave

Selektor Kopitar se veseli vrnitve Urbasa