Miha Verlič je odločil tekmo v sedmi minuti podaljška. Foto: www.alesfevzer.com
Miha Verlič je odločil tekmo v sedmi minuti podaljška. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija zapravila vodstvo s 4:2

Začetek dvoboja je bil boljši za domače, ki so po akciji Tima Ograjenška, Aljaža Uduča in Aljaža Chvatala v 12. minuti poskrbeli za vodstvo. A to ni zdržalo dolgo, saj so gostje prek Mihe Verliča že manj kot minuto pozneje izenačili, ko so imeli na ledu igralca več. Pred koncem prvega dela pa je znova vodila Olimpija, lepo akcijo je z zadetkom v 16. minuti kronal Sacha Guimond.

Nadaljevanje je bilo za Ljubljančane slabše. Ko so imeli Beljačani na začetku druge tretjine spet številčno prednost, so jo tudi hitro izkoristili in poskrbeli za 2:2. Prejeti gol pa domačih ni zmedel, v 33. minuti je z natančnim strelom vratarja gostov za novo vodstvo premagal Gilbert Gabor. V 39. minuti je kapetan Aleš Mušič zadel še vratnico.

V zadnjem delu tekme je imel najprej lepo priložnost Miha Zajc, a meril natančno v vratarja, nekaj minut zatem pa je svoj drugi gol dosegel Gabor in poskrbel za prednost dveh golov Olimpije pred zadnjimi 12 minutami. A je nato udaril kapetan slovenske reprezentance Jan Urbas in z neubranljivim strelom slabih pet minut pred koncem znižal na 3:4, nato pa 55 sekund pred koncem ob igri brez vratarja še izsilil podaljšek. Pred tem je gostiteljem pomagala vratnica in nekaj dobrih obramb Jeffa Frazeeja.

V podaljšku so bolje začeli Beljačani, a je Frazee tri strele ubranil. Na drugi strani je imel novinec Nikita Reyn v 65. minuti priložnost za zmago, a s pol metra ni zadel. Kazen je prišla v 67. minuti, ko je za končnih 4:5 drugič zadel Verlič.

Zadnjo tekmo bodo zmaji igrali v torek, ko bodo gostovali v Znojmu.

Zajc: Največja borba nas čaka izven ledenih ploskev
"Najbolj nas jezi, da smo imeli tekmo v svojih rokah. V zadnjih minutah je bilo nekaj slabih odločitev. Škoda, da trud ni bil poplačan z zmago. Včasih bi se točke veselili, zdaj ni več tako. Nismo igrali, kot bi si želeli in Beljak je zasluženo zmagal. Zgodovine ne moremo zavrteti nazaj. Kaj bi bilo, če nas ne bi zapustilo osem igralcev, kaj bi bilo, če bi bilo pri nas vse urejeno, kot je treba ... To bomo pustili za drugič. V Znojmu bomo šli na zmago, zakaj ne, želimo končati z zmago. Vsi so nas že odpisali, a pokazali smo, da lahko veliko dosežemo z borbenostjo," je bil slabe volje trener Bojan Zajc.

"Največja borba nas čaka izven ledenih ploskev. Stvari se obračajo na bolje, nekdo je prepoznal našo borbo in odločenost na ledu. Ta bo tudi poplačana," je dejal Zajc in poudaril, da vodstvo lige zahteva poplačilo vseh dolgov ter ureditev kluba tudi v pisarni.

Ne bodo več delovali le na obljubah
"Zahteva Lige Ebel je, da se poplačajo dolgovi in da se okrepimo na vseh področjih. To se že dogaja, več pa v prihodnjih tednih. Skušali bomo dokazati, da se stvari obračajo na bolje in da bomo delovali bolje kot doslej. Ne bomo več delali na obljubah, jaz pa se veselim prihodnosti. Vsa stvar bo delovala bolj profesionalno. Verjamem, da je ves trud in nepopustljivost nekdo videl. Sadovi se že kažejo in sem zelo optimističen glede prihodnosti našega kluba," je boljše čase napovedal Zajc.

Kapetan Mušič verjame obljubam župana Jankovića
"To se vleče že kar nekaj časa, dve sezoni, lanska in letošnja, sta bili še posebej slabi. Upam, da se bo to popravilo, verjamem v to, da prihajajo boljši časi. Če pa se vse to ne bo uresničilo, pa bo verjetno treba poiskati nekaj drugega. Naslednje leto so olimpijske igre, treba se bo pripraviti in veliko igrati, da se bom lahko uvrstil v ekipo. Zelo težko je v teh časih. Veliko lažje bi bilo, če bi bila dvorana razprodana in bi vsak dal pet evrov. A žal ni tako, težko je tudi pripeljati pokrovitelje. Ogromno športov je, vsi se borimo za iste pokrovitelje in je težko priti do denarja," je pojasnil kapetan zmajev Aleš Mušič.

Obljub je slišal že veliko, a pravi, da zdaj verjame v rešitev, tudi še aktualnih finančnih težav, bolj kot prej: "Zdaj, ko se je vmešal župan, verjamem bolj kot prej. Tisto, za kar sem se zmenil, sem dobil, za letošnjo sezono pa še čakamo. Verjamemo, da se bodo stvari spremenile, ker je župan vstopil v takšni vlogi. V kratkem pa bomo videli, kaj bo."

Drugi del, 9. krog, kvalifikacijska skupina:
OLIMPIJA - VSV BELJAK
4:5 (2:1, 1:1, 1:2) - v podaljšku
1.000; Chvatal 12., Guimond 16., Gabor 33., 49.; Verlič 13., 67., Hunter 24., Urbas 56., 60.

FEHERVAR - GRADEC
1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
DORNBIRN - ORLI ZNOJMO
4:2 (0:0, 3:1, 1:1)

Lestvica:              * x             
GRADEC            9  6 0 0 3 +10 22 (4)
ORLI ZNOJMO       9  6 0 0 3  +5 20 (2)
---------------------------------------
DORNBIRN          9  5 1 1 2 +10 19 (1)
VSV BELJAK        9  2 1 0 6  -6 14 (6)
OLIMPIJA          9  2 2 1 4 -11 11 (0)
FEHERVAR          9  2 0 2 5  -8  8 (0)
* - zmaga po podaljšku/kaz. strelih    
x - poraz po podaljšku/kaz. strelih    


Skupina za razvrstitev:
KAC CELOVEC - DUNAJ
4:2 (2:0, 0:1, 2:1)
INNSBRUCK - SALZBURG
7:9 (3:2, 2:1, 2:6)
BOLZANO - LINZ
6:2 (2:1, 3:0, 1:1)

Lestvica:              * x             
SALZBURG          9  5 1 1 2  +8 22 (4)
DUNAJ             9  5 0 1 3  +4 22 (6)
KAC CELOVEC       9  6 1 0 2 +17 20 (0)
LINZ              9  4 0 0 5  -2 14 (2)
INNSBRUCK         9  3 0 0 6 -12  9 (0)
BOLZANO           9  2 0 0 7 -15  7 (1)
* - zmaga po podaljšku/kaz. strelih    
x - poraz po podaljšku/kaz. strelih    
( ) - bonus točke iz prvega dela

Olimpija zapravila vodstvo s 4:2