Richie Porte bo v nedeljo branil pet sekund prednosti, ki jih ima v skupnem seštevku. Foto: EPA
Richie Porte bo v nedeljo branil pet sekund prednosti, ki jih ima v skupnem seštevku. Foto: EPA

Pobeg je uspel 21 kolesarjem, med katerimi pa ni bilo kandidatov za končno zmago. Černecki je bil v sprintu močnejši od Francoza Juliana Alaphilippeja in Poljaka Macieja Paterskija. Pred zadnjo nedeljsko etapo ima v skupnem seštevku vodilni Avstralec Richie Porte pet sekund naskoka pred Italijanom Domenicom Pozzovivom. Španec Alberto Contador na tretjem mestu zaostaja sedem sekund, ki je bil tri kilometre pred ciljem udeležen v padec. Luka Mezgec je šesto etapo končal na 20. mestu, ko je dobil sprint prve večje zasledovalne skupine, Jan Polanc pa na 147. V skupnem seštevku je Mezgec zdaj 123., Polanc pa 139.

"To je zagotovo moj največji uspeh v karieri," je po zmagi dejal Černecki, ki še nikoli ni dobil dirke svetovne serije. "Preživel sem še eno etapo, toda najhujše me še čaka. Jutri je na vrsti zadnja, a zelo zahtevna etapa. Pričakujem lahko napade, a moja ekipa je pripravljena," je pred zadnjo, krožno etapo v Barceloni, v kateri se bodo kolesarji osemkrat povzpeli na Montjuic, povedal Porte.

Prva zmaga letos za Cannondale
Američan Benjamin King je kolesarskemu moštvu Cannondale priboril prvo zmago v letošnji sezoni. Po pobegu dveh kolesarjev je dobil prvo etapo kolesarske dirke Criterium Internacional na Korziki, v zaključku 92,5 kilometrov dolge etape je za premagal Francoza Clementa Saint-Martina. V glavnini je ciljno črto prečkal tudi Jani Brajkovič, zasedel je 60. mesto, medtem ko je Matej Mohorič zaostal sedem minut in 39 sekund (105. mesto).

Po Kataloniji, 6. etapa, Cervera - Port Aventura, 194 km:      
  1. S. ČERNECKI      RUS      4:42:47
  2. J. ALAPHILIPPE   FRA          vsi
  3. M. PATERSKI      POL             
  4. M. SOLER         ŠPA         isti
  5. J. HIVERT        FRA             
  6. T. VAN GARDEREN  ZDA          čas
 20. L. MEZGEC        SLO        +1:50
147. J. POLANC        SLO        10:44

Skupni vrstni red po 6. etapi:        
  1. R. PORTE         AVS     27:42:57
  2. D. POZZOVIVO     ITA        +0:05
  3. B. CONTADOR      ŠPA         0:07
  4. A. VALVERDE      ŠPA         0:16
  5. R. URAN          KOL         0:18
  6. F. ARU           ITA         0:27
123. L. MEZGEC        SLO      1:12:38
139. J. POLANC        SLO      1:25:27