Tadej Pogačar je na Dirki po Franciji zmagal v letih 2020 in 2021. Foto: AP
Tadej Pogačar je na Dirki po Franciji zmagal v letih 2020 in 2021. Foto: AP

Poleg Pogačarja so v ekipi še Danec Mikkel Norsgaard Bjerg, Avstrijec Felix Großschartner, Poljak Rafał Majka, Španec Marc Soler, Britanec Adam Yates in Italijan Matteo Trentin ter Norvežan Vegard Stake Laengen, ki sta kot zadnja zapolnila moštvo za največjo kolesarsko dirko na svetu.

Pogačar je pred začetkom na stavnicah v vlogi prvega favorita skupaj z branilcem naslova Jonasom Vingegaardom (Jumbo Visma). Oba imata za končno zmago kvoto 2,1.

"Tour je eden največjih dogodkov v svetovnem športu in zelo smo veseli in navdušeni, da smo lahko del njega. Kot ekipa smo trdo delali na pripravah in vse je tam, kjer mora biti. Imamo zelo dobro skupino. Na dirki bo nekaj resnih tekmecev, a tako je vedno na največjih dirkah. Tja gremo z namenom, da pokažemo dobro predstavo in seveda s ciljem zmage," je za spletno stran UAE Emirates dejal Pogačar.

Svojo ekipo je razkril tudi Jumbo Visma. Poleg Vingegaarda so v moštvu še Belgijci Wout van Aert, Nathan Van Hooydonck in Tiesj Benoot, Nizozemca Dylan van Baarle in Wilco Kelderman, Francoz Christophe Laporte in Američan Sepp Kuss.

Tour se bo začel v soboto v Baskiji in končal 23. julija v Parizu.