LeBron James je porabil veliko žog, toda zadel je, ko je bilo najbolj potrebno. Iz igre je metal 14/37. Po koncu tekme so mu na noge pomagali soigralci. Foto: Reuters
LeBron James je porabil veliko žog, toda zadel je, ko je bilo najbolj potrebno. Iz igre je metal 14/37. Po koncu tekme so mu na noge pomagali soigralci. Foto: Reuters
Curry neustavljiv tudi v končnici Lige NBA

37 točk, 18 skokov in 13 podaj je bila statistika Jamesa, ki je dosegel 12. trojni dvojček v končnici v karieri. Na večni lestvici je s tridesetimi boljši le Magic Johnson. Za 37 točk je James porabil kar 37 žog, vendar sta zadnji dve našli cilj. 36 sekund pred koncem je zadel edino trojko (met 1/6) na tekmi, po kateri so Cavsi povedli za točko. Končni izid je postavil 12 sekund pred zadnjim piskom sirene. Atlanta je v zadnjih sekundah zgrešila dve trojki za izenačenje.

LeBron popolnoma izčrpan
James je po tekmi od utrujenosti padel na kolena, na noge so mu pomagali soigralci. "Tekmo sem začel povsem brez ritma, toda moral sem narediti razliko," je svojo odločnost utemeljil James, ki je na pragu svojega petega zaporednega velikega finala.

Obe moštvi sta bili oslabljeni. Zaradi bolečin v kolenu je pri Clevelandu počival Kyrie Irving, Atlanta pa ni mogla računati na ostrostrelca Kyla Korverja, ki je zaradi poškodbe gležnja že končal sezono. Za nameček je bil zaradi udarca s komolcem v prvem polčasu izključen še prvi center Hawksov Al Horford.

Hawksi so v zadnji četrtini nadomestili deset točk zaostanka in bili blizu zmagi, vendar je prvi strelec Jeff Teague (30 točk) ob zvoku sirene zgrešil met za tri točke.

Matthew Dellavedova in J. R. Smith sta k zmagi Konjenikov prispevala po 17 točk, Imam Shumpert jih je dodal 15. Pri Atlanti je bila dvomestna celotna prva peterka. Paul Millsap je vknjižil 22 točk, po 14 sta jih dosegla Kent Bazemore in Al Horford.

Četrta tekma bo v noči na sredo prav tako v Clevelandu. Na Zahodu Golden State proti Houstonu prav tako vodi s 3:0.

Finale Vzhodne konference, tretja tekma:
CLEVELAND (2)
- ATLANTA (1) 3:0
* 114:111 (21:24, 27:25, 33:27, 23:28)
James 37, 18 skokov in 13 podaj, Dellavedova in Smith po 17, Shumpert 15, Thompson 10, Mozgov in Jones po 9; Teague 30, Millsap 22, Horford in Bazemore po 14, Mack 13, Caroll 10, Scott 8.

* - po podaljšku

Curry neustavljiv tudi v končnici Lige NBA