Slovenske košarkarice bodo igrale v atraktivni skupini C. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenske košarkarice bodo igrale v atraktivni skupini C. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenke, ki bodo prvič nastopile na EP-ju, so bile pred žrebom uvrščene v četrti boben skupaj z Italijo, Madžarsko in Belgijo. Slovenija je bila izžrebana predzadnja, ko sta bili "na voljo" še skupini C in D. Končala je v skupini C.
Varovanke Damirja Grgića bodo v Pragi najprej igrale proti polfinalistkam letošnjih olimpijskih iger in evropskim podprvakinjam Francozinjam, sledita pa še tekmi proti Grkinjam ter bronastim iz Ria de Janeira in branilkam evropskega naslova Srbkinjam. Prizorišče bo dvorana Kralovka Arena, ki sprejme 2.500 gledalcev.
V četrtfinale bo neposredno napredovala najboljša ekipa iz vsake skupine, drugo- in tretjeuvrščene pa se bodo udarile za preostala štiri prosta mesta. Skupina C se bo križala s skupino D, v kateri so Latvija, Belgija, Črna gora in Rusija. Sklepne boje bo gostila O2 Arena s 17.500 sedeži.
Na zadnjem evropskem prvenstvu junija 2015 na Madžarskem in v Romuniji je v finalu Srbija premagala Francijo, Grkinje pa so osvojile 10. mesto med dvajsetimi udeleženkami.
"Začenjamo po najtežji mogoči poti. Žreb nam je določil zelo težko skupino, a se tekmic ne bojimo. Z vodstvom reprezentance nas zdaj čaka čas načrtovanja priprav in preostalih aktivnosti, s katerimi želimo poskrbeti, da obračune pričakamo v najboljši mogoči formi," je po žrebu povedal selektor Grgić.
Evropsko prvenstvo, žreb

Skupina A (Hradec Kralove): Madžarska, Ukrajina, Češka, Španija

Skupina B (Hradec Kralove): Belorusija, Turčija, Slovaška, Italija

Skupina C (Praga): Srbija, Slovenija, Francija, Grčija

Skupina D (Praga): Latvija, Belgija, Črna gora, Rusija



Tekme Slovenije
Petek, 16. junija:

SLOVENIJA - FRANCIJA

Sobota, 17. junija:
SLOVENIJA - GRČIJA
Ponedeljek, 19. junija:
SLOVENIJA - SRBIJA

Evropsko prvenstvo bo potekalo od 16. do 25. junija.