Luka Dončić je svojo ekipo popeljal na vrh španskega državnega prvenstva. Foto: EPA
Luka Dončić je svojo ekipo popeljal na vrh španskega državnega prvenstva. Foto: EPA

18-letni slovenski reprezentant je z odličnimi potezami dvigoval občinstvo na noge, na tekmi se je zbralo več kot 8.000 gledalcev, 18 točkam pa je dodal še šest skokov in pet podaj. Skupaj je zbral 26 statističnih točk.

Dončić je skupaj z Jayceejem Carrollom (29 točk, statistični indeks 27) predstavljal nerešljivo uganko za Unicajo, pri katerih sta dvomestno število točk dosegla Ray McCallum (15 točk) in Carlos Suarez (11 točk).

Real je hitro povedel, odločilno prednost pa je nabral v tretji četrtini, ki so jo dobili z 31:16. V zadnjo četrtino so vstopili z 20 točkami prednosti (76:56). Zmaga ni bila vprašljiva, z uspehom pa se je Real povzpel na vrh lestvice v španskem državnem prvenstvu.

Igralci Reala so se ogrevali v majicah, na kateri so izrazili podporo poškodovanemu Ognjenu Kuzmiću, ki je končal sezono. Real Madrid za srbskega košarkarja že išče menjavo, govori se, da bi član kraljevega kluba lahko postal slovenski center Gašper Vidmar.

Izkazal se je tudi drugi slovenski reprezentant, Jaka Blažič, ki je bil z 20 točkami (sedem skokov, štiri podaje) prvi strelec MoraBanc Andorre. Ta je sicer morala priznati premoč Zaragozi, ki je slavila s 95:78.

Najboljše akcije Dončića na današnji tekmi si lahko ogledate spodaj.

Great W!! #animokuzmic #samojako!!

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic) on Oct 22, 2017 at 12:01pm PDT