Gustavo Ayon je prvo mehiško ime. Foto: EPA
Gustavo Ayon je prvo mehiško ime. Foto: EPA

Mehičani, ki so lani presenetljivo osvojili naslov ameriškega prvaka, so bili v prvem polčasu popolnoma enakovreden tekmec Litvi, potem pa so v tretji četrtini nekoliko padli, kar je bilo tudi odločilno za končen izid, vmes so Litovci naredili potrebno razliko in srečanje dobili s 87:74.

Pri Mehiki so bili glavni trije košarkarji. Gustavo Ayon, Jorge Gutierrez in Francisco Cruz so skupaj prispevali kar 46 točk. Ob njih velja omeniti še dobrega strelca Paula Stolla, to pa so tudi glavne mehiške nevarnosti. Toda kot je dejal Jure Zdovc, je treba biti na takih tekmah še posebej pozoren, da v podzavesti ne podcenjuješ nasprotnika, kar se lahko hitro kaznuje.

Ayon je edini mehiški košarkar, ki igra na tej ravni

" Veselimo se te tekme. Slovenija ima odlično ekipo, predvsem njeni branilci so izjemni. Zunanja linija je res izvrstna. Bomo videli, kako se nam jim bo uspelo zoperstaviti. Dobro se je treba pripraviti. Gre za še en težek preizkus za nas. To je ekipni šport. Igrali bomo proti slovenski ekipi, ki ni le Goran Dragić. Vse evropske ekipe so zelo dobre. Imajo dobro pokrite položaje, dobro izvajajo svoj sistem in so disciplinirane v igri. Enako moramo igrati kot proti Litvi, le dalj časa moramo držati tak ritem,"
je dejal eden izmed obeh NBA-jevec Jorge Gutierrez.

Po tekmi je bil zadovoljen tudi prvi mehiški zvezdnik Gustavo Ayon, ki se je izkazal z dvostransko predstavo. "Po težki tekmi se moramo dobro pripraviti na Slovenijo. Slovenci so odlična ekipa. Ostati moramo zbrani vseh 40 minut, ne le 30. Ves čas moramo igrati v visokem ritmu, če želimo držati ritem. Za nas je pomembno, da ostajamo mirni. Tudi pred tekmami s takimi ekipami. Za nas je pomembno, da se merimo s takimi ekipami. Vesel sem, da imamo priložnost igrati na takem tekmovanju, ki je le vsaka štiri leta in na katerem so zbrane najboljše ekipe," je dodal prvi mehiški zvezdnik Ayon.

Iz Las Palmasa