Jure Zdovc in Stefanos Dedas sta lahko zadovoljna. Slovenija je edina v skupini D, ki še ni doživela poraza. Foto: Aleš Fevžer
Jure Zdovc in Stefanos Dedas sta lahko zadovoljna. Slovenija je edina v skupini D, ki še ni doživela poraza. Foto: Aleš Fevžer
Analize tekme Slovenija - Južna Koreja
Domen Lorbek po zmagi nad Korejci

Slovenija tako ostaja brez poraza. V sredo jo čaka še Angola, nato pa še Litva, tekma, ki bo odločala o končnem razporedu. Kot trenutno kaže, je jasno, da Slovenija za prvo mesto lahko izgubi tudi za osem, a o kalkulacijah Zdovc še ne želi razmišljati: "Nekaj smo že računali, verjetno ste tudi novinarji, še vedno pa ne vem točno. Prvo nas čakajo jutri Angolci, ki jih moramo premagati. To me je motilo, kajti se je že začelo kalkulirati pred tekmo s Korejo. Tekme pa ne moreš zmagati pred tekmo."

Energija tokrat ni bila ista kot na prvih dveh tekmah in ves prvi polčas so Korejci obdržali stik s Slovenijo, v garderobi pa je Zdovc vendarle našel prave besede: "Agresivno jih je bilo treba zbuditi. Kdaj ne morem kontrolirati svojih čustev, ker sem enostavno moral biti agresiven in glasen. Enostavno jih je kdaj treba sprovocirati. Tudi med tekmo, lahko mi tudi kdo kdaj kaj nazaj reče, sploh ni problema, samo da se zbudi. Vsak je že naredil kakšen 'kiks'. Tako je to v turnirskem sistemu, razen če si na primer ZDA ali Španija. Vsi igrajo košarko in na koncu sem resno čestital fantom za zmago, ker so te tekme res težke."

V drugem polčasu le zaigrali kot prava ekipa
Tekem z na papirju bistveno slabšimi se Zdovc najbolj boji, tudi zato je reprezentantom po tretji zmagi znova čestital: "Absolutno so take tekme zelo težke. Že po Mehiki sem dal vedeti, da bo ta tekma najtežja. Na papirju jo zmagaš za 30 točk. Ekipa se je malce sprostila. Če smo pošteni, smo se vsi skupaj malce sprostili. To je ta turnirski sistem, ko bo jasno prišla tekma, ko ne bo šlo vse po načrtu. Čutil sem že pred tekmo, da so se zadeve odvijale v to smer. Tudi na tekmi ste videli recimo, da so jim žoge kar padale v roke, zadeli so trojko od table … So bile take stvari, ko ti že smrdi, da lahko tekmo izgubiš. Tu je bilo na meni, da ekipo zbudim in naredilo se je tisto, kar sem jih ves čas opozarjal na treningih in sestankih."

"Nismo našli ritma. V napadu smo reševali z individualnimi akcijami. To predvsem govorim za prvi polčas. V obrambi pa smo podobno reševali preveč individualno, ni bilo timske obrambe. Ko je bilo najbolj potrebno ob koncu napadov, smo vedno naredili napako. Je bila kar nervozna tekma. Hvala bogu so drugi polčas stopili tudi drugi igralci v ospredje. V prvem je večinoma Goran vlekel, potem pa so odigrali timsko, tako kot je treba, in strli sitno Korejo," je dodal Zdovc.

Iz Las Palmasa

Analize tekme Slovenija - Južna Koreja
Domen Lorbek po zmagi nad Korejci