Košarkarji Tajfuna so blizu polfinala Lige Telemach. Foto: www.alesfevzer.com
Košarkarji Tajfuna so blizu polfinala Lige Telemach. Foto: www.alesfevzer.com

Večino tekme so imeli pobudo Šentjurčani, ki so velik korak k zmagi naredili v drugi četrtini, v drugem polčasu pa znali pravočasno odgovoriti na poskuse Laščanov. Zlatorog čaka težka naloga pred drugim dvobojem, ki bo v četrtek v Šentjurju.

Tajfun je bil tisti, ki je prevladoval v prvi in tudi večino druge četrtine, vodil je tudi že za 17 točk, a dobri dve minuti pred koncem prvega polčasa so boljša igra v obrambi in nekaj uspešnih metrov Laščane pripeljali na 26:34 po trojki Saša Zagorca. S takšno razliko sta ekipi šli tudi v drugi polčas.

Šentjurčani so hitro znova pobegnili na 16 točk razlike po trojki Milana Sebiča (31:47). Toda domači so znova dobro igrali v drugi polovici tretje četrtine in prišli na 46:52. Tajfun je imel pred zadnjimi desetimi minutami 11 točk zaloge.

Bojan Jovanović je s prostima metoma znižal na 57:60 in nakazal tesno končnico. V tej pa so imeli gostje ves čas pet ali šest točk prednosti. Ko je Đorđe Lelić zadel prosta meta minuto pred koncem (64:72), je bilo srečanje odločeno.

Pri gostiteljih je z 20 točkami in 12 skoki izstopal Zagorac, Miha Lapornik pa je prispeval 15 točk. Pri Tajfunu, ki je dobil skok s 43:34, sta Emir Zimić in Lelić dosegla po 19 točk.
Milović: Katastrofalno smo odigrali prvih 15 minut
"Tajfun je povsem zasluženo zmagal. Mi smo prvih 15 minut odigrali katastrofalno. V preostalem delu tekme je bilo bolje, a ni zadostovalo, da bi zmagali v Treh lilijah. Upam, da bo v četrtek naša ekipa prikazala boljši pristop od samega začetka," je poudaril trener Zlatoroga Predrag Milović.

Dejan Mihevc je dodal: "Končnica Lige Telemach se je začela. Mi je verjetno bolje ne bi mogli otvoriti. Fantom čestitam za zmago, predvsem pa za prikazano energijo in odnos na tekmi. Kljub zmagi pri v naši ekipi ni nobene evforije. S treznimi glavami se bomo pripravili na naslednjo četrtfinalno tekmo."

Četrtfinale, prve tekme:
ZLATOROG - TAJFUN
69:74 (13:26, 16:11, 20:23, 20:14)
Zagorac 20, Lapornik 15, Jovanović 12, Vašl 8, Ponjavić 7, Tratnik 3, Marasović in Barič po 2; Lelić in Zimić po 19, Clark 15, Drobnjak 12, M. Sebič 5, S. Sebič in Bratož po 2.

Torek ob 18.00:
ROGAŠKA - GROSBASKET

Ob 19.00:
KRKA - PORTOROŽ

Ob 20.00:
UNION OLIMPIJA - HELIOS SUNS

Igrajo na dve zmagi. Druge tekme bodo v četrtek, morebitne tretje pa v soboto.